Cele mai citite
 


Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala, Obstetrica - Ginecologie, Mama si copilul
 

Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27 decese la 100.000 de născuţi vii. Numai Albania şi Republica Moldova au o rată mai mare a mortalităţii materne, de 31 şi respectiv 32. Experţi români au declarat pentru portalul de informaţii privind probleme pro-viaţă, LifeSiteNews că ambele statistici sunt un rezultat al ajutorului extern al SUA, care subvenţionează contracepţia şi promovează o ''idee distorsionată a drepturilor femeilor".

Statisticile au fost verificate pentru LifeSiteNews de Bogdan Stanciu, preşedintele român al organizaţiei pro-viaţă şi familie Pro-Vita. Stanciu a spus că cifra corespunde cu datele Institutului Naţional de Statistică /INS/ din România. El a subliniat însă că numărul real al avorturilor poate fi cu mult mai mare "din cauza sistemului medical privat, de o importanţă crescândă în România, şi care nu raportează aproape deloc INS datele sale privind avorturile'.

Un studiu realizat de dr. Mihai Horga, fost director al Direcţiei de Asistenţă Familială şi Socială în Ministerul Sănătăţii şi Familiei, a arătat că în anul 2000 clinicile private au efectuat 80.000 de avorturi, care nu au fost raportate guvernului.

Datele INS omit, de asemenea, "avorturile hormonale", pe care profesorul Virgil Ancar, şeful Clinicii de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Sf. Pantelimon, le estimează la 30% din toate avorturile.

Larisa Iftime, de la ramura media a Pro-Vita, a declarat pentru LifeSiteNews că, deşi o parte din rata mare a avorturilor din ţara sa cu 22 de milioane de locuitori este atribuită legalizării avorturilor după căderea regimului Ceauşescu, o mentalitate a avortului a fost generată de ajutorul extern care finanţează avortul, contracepţia şi sterilizarea, şi îşi promovează definiţia de "idee a drepturilor femeilor".

"Această idee distorsionată de libertate a fost promovată de diferite organizaţii internaţionale pro-avort, cum ar fi International Planned Parenthood Federation şi Marie Stopes International (MSI), care şi-au stabilit sediile în România imediat după 1989", a declarat Iftimie.

Ea s-a referit la un articol al său în care indică direct spre Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a guvernului american, drept unul dintre principalii contribuabili la rata avorturilor în România, relevă site-ul menţionat. Iftimie a menţionat că în 1992, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), a fost înfiinţată pentru a reprezenta IPPF în România, primind 70% din bugetul său de la USAID.

"Şeful SECS, Borbala Koo - a spus Iftime - a fost citată spunând că USAID a cheltuit mai mulţi bani pentru programele de sănătate a reproducerii în România decât guvernul român".

Iftime a explicat că Ministerul român al Sănătăţii subvenţionează avorturile, dar, "pentru că USAID oferă cea mai mare parte din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru programele de sănătate a reproducerii, contribuie în mod indirect, dacă nu direct, la avort".

"Statisticile arată că utilizarea sporită a contraceptivelor nu a scăzut numărul de avorturi ci, de fapt, a generat mai multe avorturi. În 1990, în turbulenţele de după prăbuşirea comunismului, numărul de avorturi a ajuns la 992.880 (trei avorturi la fiecare naştere). Din 1993, numărul de avorturi a fost constant, în contextul în care statisticile oficiale le indică de aproximativ 250.000 pe an. Nu este cu mult mai mic decât în Marea Britanie, care are de trei ori populaţia României'', spune Iftimie.

"Programele de contracepţie din România perpetuează o mentalitate a avortului", a concluzionat Iftime, care a relevat că printre consecinţe se numără şi cea mai mare rată a mortalităţii materne din Europa.

Conform CIA World Factbook, populaţia României este în scădere de la legalizarea avortului, cu între 0,15 şi 2,74% pe an. Rata de creştere a populaţiei pe 2012 este prognozată la -0,26%, precizează LifeSiteNews.AGERPRES/(Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Contraceptia - Stiati ca? Romania se afla pe locul 4 in U.E. in ceea ce priveste numarul avorturilor, inregistrand 100.000 de avorturi pe an. Fruntasele clasamentului (dpdv al numarului de avorturi pe an) sunt Marea Britanie, Spania si Franta (pozitiile fruntase sunt datorate si populatiei s...
IPP: Fondurile alocate de stat pentru contracepţie sunt insuficiente Fondurile alocate de statul român pentru programele de achiziţie de mijloace contraceptive sunt insuficiente şi neadecvat stabilite, relevă studiul naţional "Fenomenul întreruperilor sarcinilor nedorite în România - Radiografie şi soluţii" realizat de Institutul pentru Politici Publice cu ocazia Zilei...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Iniţiatorii "Marşului pentru viaţă" propun o educaţie pro-familie pentru reducerea numărului de avorturi O educaţie pro-familie ar fi o soluţie pentru diminuarea numărului mare de avorturi în România, a declarat miercuri actriţa Ioana Picoş, purtătorul de cuvânt al "Marşului pentru viaţă 2015", manifestare care se va desfăşura între 18 şi 25 martie în România şi Republica Moldova, sub sloganul "Fiecare...
Despre mortalitatea maternă în România România are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale sărăciei în Uniunea Europeană, 42% din populație având risc de sărăcie și excluziune socială¹, situație care apare în principal în mediul rural (jumătate din totalul populației), unde riscul sărăciei este 3 ori mai mare comparativ cu mediul urban...