Cele mai citite
 


Sălaj: Peste patru milioane de lei pentru reabilitarea unor spitale din judeţ
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste patru milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, în acest an, pentru reabilitarea unor unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj, cea mai mare parte din sumă urmând a reveni Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, potrivit datelor prezentate vineri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş.
"Ministerul Sănătăţii va aloca 4.265.000 de lei pentru reparaţii capitale ale unor unităţi spitaliceşti din Sălaj, astfel: 3.265.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, 800.000 de lei pentru Spitalul de Cronici din Crasna şi 200.000 de lei pentru Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei. De asemenea, se aşteaptă alocarea unor sume pentru achiziţionarea de aparatură medicală", a afirmat Ligia Marincaş.
Spitalul Judeţean este, începând de anul trecut, în administrarea Consiliului Judeţean Sălaj, iar celelalte două unităţi spitaliceşti sub coordonarea administraţiilor locale din Crasna, respectiv Şimleu Silvaniei.
În cadrul aceleiaşi întâlniri, prefectul Vegh Alexandru a precizat că de o finanţare suplimentară va beneficia şi Centrul de Transfuzii Sangvine din Zalău.
"În ciuda a ceea ce se spune uneori, Ministerul Sănătăţii investeşte în acest domeniu sume importante. Astfel, pe lângă banii care vor sosi pentru Spitalul Judeţean şi spitalele din Crasna şi Şimleu Silvaniei, astăzi am fost anunţat că, în urma vizitei ministrului Ladislau Ritli la Zalău, Centru de Transfuzii Sangvine va primi 300.000 de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi alte materiale necesare unei bune desfăşurări a activităţii", a punctat prefectul Vegh Alexandru. AGERPRES/(Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Finanţare privată de peste 200.000 de lei pentru Spitalul Judeţean Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a primit din partea unei companii private locale o sponsorizare de peste 200.000 de lei, suma urmând a fi utilizată pentru achiziţionarea de mobilier şi echipament medical.
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Sălaj: Finanţare privată pentru secţia de oncologie a Spitalului Judeţean Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău (SJUZ) a fost dotată cu cinci aparate de tip infuzomat, care vor contribui la creşterea calităţii îngrijirii pacienţilor, printr-o finanţare a unei companii private de pe platforma industrială a municipiului, aparatura completând investiţiile...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.