Cele mai citite
 


UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
"În următoarele săptămâni, jucătorul va fi supus unei grefe de ficat, ţinând cont de evoluţia sa hepatică. Grefa este o opţiune care fusese deja luată în calcul încă de la începutul tratamentului în urmă cu un an", au anunţat serviciile medicale ale clubului catalan.
Operat pe 17 martie 2011, fundaşul francez în vârstă de 32 ani a revenit la cel mai bun nivel al său într-un timp record. El a putut chiar disputa finala Ligii Campionilor, câştigată în luna mai de Barca (3-1 în faţa lui Manchester United), iar imaginea lui ridicând prestigiosul trofeu a făcut înconjurul lumii.
Acest anunţ este o lovitură dură pentru el şi pentru familia lui, dar şi pentru echipa Franţei. După o astfel de intervenţie chirurgicală foarte grea, urmată de o spitalizare de cel puţin 20 de zile, speranţa reluării unei activităţi ''normale'' este de circa trei luni. Astfel, participarea lui Abidal la Euro-2012 din Ucraina şi Polonia, care debutează pe 8 iunie, cu primul meci al Franţei pe 11 iunie împotriva Angliei, pare total compromisă.
În proiectul său pentru competiţia continentală, selecţionerul Laurent Blanc conta foarte mult pe cel care a fost titular în ultimul meci al Franţei, câştigat, la începutul lunii martie, în faţa Germaniei cu 2-1.
Absenţa lui Abidal la Euro fiind aproape sigură, staff-ul trebuie acum să încerce să găsească soluţii de înlocuire.
Patrice Evra, fundaşul lui Manchester United şi fostul căpitan al echipei Franţei, chemat de obicei la naţională, pare favorit ca înlocuitor al lui Abidal, în faţa fundaşului Valenciei, Jeremy Mathieu şi a jucătorului lui Manchester City, Gael Clichy.
Anunţul acestei noi operaţii a francezului a aruncat o umbră joi şi asupra Barcei.
''Guardiola este cel care ne-a adus vestea, după care am vorbit cu toţii cu Abidal (...) Toată lumea a fost afectată, aceste veşti sunt foarte grele, însă el este super puternic, a demonstrat-o deja în sezonul trecut'', a explicat fundaşul catalan Carles Puyol într-o conferinţă de presă.
''El este încrezător. Eric este cel care ne-a încurajat pe toţi. Vrem să-i transmite toată forţa pe care o avem, sunt sigur că totul se va termina cu bine'', a asigurat căpitanul catalan. AGERPRES (Teodora Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).
Fotbal: Abidal nu a vorbit cu şefii Barcelonei despre viitorul său Eric Abidal, fotbalistul francez al Barcelonei, revenit în competiţie pe 6 aprilie, la aproape un an după ce a fost supus unui transplant de ficat, în urma unui cancer, a explicat joi la un post de radio catalan că ar vrea să joace în continuare la Barca, dar clubul nu i-a vorbit până acum de o prelungire...
Transplant de ficat la o pacientă cu insuficienţă hepatică acută Multe din cazurile de insuficienţă hepatică acută ar putea fi salvate prin aplicarea dializei hepatice urmată de transplant, consideră prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Fotbal: Dani Alves a rămas cu 'un gust amar' după plecarea lui Abidal Dani Alves, fotbalistul brazilian al Barcelonei, a declarat că a rămas cu "un gust amar" după ce echipa spaniolă l-a lăsat să plece pe francezul Eric Abidal, cu toate eforturile depuse pentru recuperarea jucătorului în urma unui transplant de ficat, anunţă portalul sambafoot.com.