Cele mai citite
 


Vodafone România donează 260.000 de euro pentru dotarea ambulanţelor SMURD
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Operatorul de telefonie mobilă Vodafone România investeşte 260.000 de euro pentru echiparea unui număr de 100 de ambulanţe SMURD, cu o soluţie video conectată la reţeaua de date mobile a Vodafone, cu ajutorul căreia vor putea fi transmise către dispeceratul central şi Spitalele de Urgenţă atât parametri medicali cât şi imagini video cu pacienţii.
Noua soluţie este posibilă în urma lansării serviciilor 3G UMTS în bandă de 900 de MHz şi va facilita diagnosticarea pacienţilor utilizând serviciile de date mobile de mare viteză ale Vodafone disponibile în toată ţara, inclusiv în zonele izolate.
"Suntem alături de SMURD de 7 ani, din anul 2005, fiind printre primele companii care au participat la sprijinirea nevoilor SMURD pentru că reprezintă un model extraordinar de antreprenoriat. Până acum, Vodafone a investit 1,1 milioane de euro pentru dotarea SMURD cu echipamente medicale, maşini speciale, dar şi cu servicii de voce şi date. Speram ca şi alte companii să se implice în "Parteneriatul pentru viaţă" la fel cum o face Vodafone", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Inaki Berroeta, CEO al Vodafone România.
Potrivit doctorului Raed Arafat, iniţiatorul serviciului de urgenţă SMURD, dotarea echipelor de intervenţie cu echipamente video reprezintă un pas înainte în telemedicină pentru că este posibilă transmiterea în timp real a imaginii pacientului ceea ce permite luarea unor decizii foarte rapid.
"Soluţia care va fi pusă în aplicare reprezintă un pas înainte în telemedicină pentru că este transmisă în timp real imaginea pacientului şi pot fi luate deciziile foarte rapid. Practic, echipamentul video va fi fixat pe paramedic, iar la dispecerat se poate vedea exact ce se întâmplă la faţa locului. Acest lucru va fi important nu doar pentru paremedici, ci şi pentru centrul de comandă al pompierilor, să zicem în cazul unui accident de circulaţie. Cu această soluţie, pe lângă transmisia de date, pe care o aveam deja implementată cu datele medicale ale pacientului, acum avem şi imaginea video care ne ajută la o gestionare mult mai bună a resurselor medicale şi implicit la salvarea de vieţi", a declarat, vineri, doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.
Acesta a precizat că soluţia video cu care vor fi dotate cele 100 de ambulanţe SMURD din Bucureşti, dar şi alte 26 de judeţe este unicat deoarece este extinsă la nivel naţional, faţă de alte ţări unde există o astfel de soluţie, dar numai pe anumite zone locale.
"Cele 100 de maşini intră în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării şi sperăm ca în curând fiecare maşină să fie dotată cu aşa ceva. Vom face evaluări şi sperăm ca până la finele toate maşinile de prim ajutor, circa 250-280, să fie dotate cu aşa ceva, şi asta datorită Vodafone care ne sprijină continuu şi sigur de câţva ani", a precizat Raed Arafat. Un singur echipament video, inclusiv transmisiile de date, costă în jur de 4.000 de euro.
Prin programul "Parteneriat pentru viaţă" Vodafone sprijină serviciile de urgenţă pentru salvarea de vieţi omeneşti, în situaţii de urgenţă. Parteneriatul cu SMURD a început in 2005, odată cu dezvoltarea soluţiei de telemedicină, pentru început în judeţul Mureş, extinsă apoi în şase judeţe. Până acum soluţia de telemedicină a fost instalată în 35.000 de intervenţii anual.
Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc, avea 8,327 milioane clienţi înregistraţi la 31 decembrie 2011.Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, cu 398 milioane de clienţi în întreaga lume, înregistraţi la 30 septembrie 2011. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 40 de reţele partenere în întreaga lume.
În septembrie 1990 a început sub egida Clinicii de anestezie terapie intensiva experimentarea unui sistem de urgenţă ce funcţionează şi în alte ţări europene . După 21 de ani, SMURD este un serviciu public ce activează în aproape toate judeţele ţării, având în dotare logistică de ultimă generaţie şi fiind servit de paramedici. AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...