Cele mai citite
 


Marko Bela: Eu nu cred, în acest moment, că Hotărârea de Guvern referitoare la UMF trebuie să fie modificată
duminică, 18 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepremierul Marko Bela a declarat sâmbătă că nu crede că în acest moment Hotărârea de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să fie modificată.
'Deocamdată trebuie să avem încredere în ceea ce am convenit în coaliţie şi nu iau în considerare o altă eventualitate. Deocamdată am încredere în forţa coaliţiei de a duce până la capăt o înţelegere făcută în coaliţie (...) Orice dezbatere publică bineînţeles că trebuie să fie luată în considerare, dacă nu atunci înseamnă că e ceva de vitrină. Dar eu nu cred, în acest moment, că Hotărârea de Guvern trebuie să fie modificată, fiindcă înainte de a ajunge la acest text am avut multe discuţii şi în urma acestor discuţii s-a ajuns la acest compromis. Sunt convins că soluţia e bună şi că textul a fost făcut după nişte discuţii pertinente. Dar bineînţeles că aşteptăm propunerile', a arătat Marko Bela.
Politicianul a spus că populaţia doreşte stabilitate, pace interetnică şi relaţii normale între români şi maghiari, că trebuie luată în considerare şi opinia publică, însă nu se va ajunge nicăieri 'dacă vom încerca să guvernăm după sondajele de opinie publică'.
'Forma (proiectului de hotărâre -n.r.) e potrivită şi e rezultatul unui compromis. Deocamdată aştept să treacă cele 10 zile şi repet, am încredere în decizia luată de coaliţie că o vom duce până la capăt (...) Cei care guvernează, cei care sunt în Parlament, uneori trebuie să-şi asume şi decizii care eventual sunt contestate de alţii, dacă acele decizii sunt în interesul societăţii, dacă acele decizii sunt în interesul viitorului societăţii. Scopul nostru în acest moment nu este să ameninţăm coaliţia, ci să respectăm înţelegerea făcută şi să ducem până la capăt această hotărâre', a subliniat Marko. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Mureş: Prima ediţie a Conferinţei Naţionale 'ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, găzduiesc, începând de miercuri până duminică, prima ediţie a Conferinţei Naţionale ,,ConCORDIS' de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară...
Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.