Cele mai citite
 


Ministrul Ritli: S-a finalizat pachetul de bază revizuit
duminică, 18 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, finalizarea pachetului de bază revizuit, care nu scoate din liste niciun medicament ori serviciu medical, dar reglementează accesibilitatea şi reduce durata de spitalizare pentru anumite afecţiuni.
"Pentru prima dată public, am finalizat acel pachet de bază revizuit despre care s-a discutat foarte mult. Este o creaţie comună împreună cu nişte specialişti din Anglia, studiul a început în septembrie 2011 şi, în această etapă, pachetul de bază revizuit înseamnă că practic nu se atinge niciun fel de serviciu, niciun medicament nu este eliminat din pachetul de bază, dar accesibilitatea este foarte bine reglementată", a precizat Ritli, într-o conferinţă de presă.
În cazul unor medicamente foarte utile, foarte căutate, foarte necesare, uneori şi foarte scumpe, acestea vor fi "prescrise numai conform indicaţiilor şi nu în afara indicaţiilor".
"Vedeţi pe site-ul ministerului ce grupe de medicamente sunt interesate, dar să nu creadă nimeni că s-a tăiat vreun medicament de pe listă. Nu s-a eliminat nimic de pe listă, în cadrul pachetului de bază revizuit bolnavii beneficiază mai departe de acestea, dar acolo unde trebuie. Profesioniştii au acceptat, noi am mers pe recomandări profesionale", a subliniat ministrul.
Al doilea nivel priveşte reducerea duratei de spitalizare pentru anumite afecţiuni. S-a observat, a spus ministrul, că bolnavii stau prea mult în spital în anumite cazuri, lucru care este foarte costisitor pentru unele afecţiuni, cum ar fi de exemplu rectoscopia sau unghia încarnată. ''La noi stau cu 3-4-5 zile mai mult decât media europeană. S-a luat media spitalizărilor din ultimii ani, corelată cu practica internaţională şi s-a făcut pentru fiecare specialitate lista cu durata optimă de spitalizare pe diferite grupe de afecţiuni'', a arătat Ritli Ladislau. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli Ladislau: Legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării; nu ne permitem să fim superficiali Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că se lucrează intens la noua lege a sănătăţii, apreciind că este a doua lege ca importanţă după Constituţia ţării.
Ministrul Ritli Ladislau: Mulţumesc personalului medical pentru că în condiţii de resurse limitate îşi face datoria Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a transmis sâmbătă, de la Oradea, un mesaj de mulţumire către personalul medico-sanitar din ţară, cu ocazia zilei de 11 februarie, Ziua mondială a Bolnavului.
Ministrul sănătăţii: Număr record de victime - 13 - într-o singură zi, cauzat de condiţiile meteo Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că vineri s-a înregistrat un număr record de victime din cauza fenomenelor meteo, 13 persoane fiind răpuse de temperaturile extrem de scăzute.
Bihor: Ministrul sănătăţii anunţă deblocarea a o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistem Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că o treime din cele circa 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, în prima parte a anului.
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.