Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Bolnavii cronici au acces nelimitat la medicul de familie
duminică, 18 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că bolnavii cronici vor avea acces nelimitat la medicul de familie şi creşterea valorii unui punct "per capita" a medicilor de familie de la 3 la 3,5 lei.
"Vrem să întărim medicina de primă linie, medicina de familie şi împreună cu Casa Naţională de Asigurări, care s-a dovedit, de data aceasta un partener foarte bun, am îmbunătăţit finanţarea acestui segment. Anul acesta s-au alocat cu 15% mai mulţi bani decât anul precedent şi asta se va reflecta în creşterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 lei la 3,5 lei", a declarat ministrul.
Ritli Ladislau a menţionat însă că accesibilitatea la medicul de familie este o preocupare a ministerului şi mai importantă, în condiţiile în care mulţi bolnavi, în special cei cronici, sunt nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare, drepturile lor nefiind respectate.
"Ne-am gândit în primul rând la bolnavii cronici în cazul cărora discontinuitatea duce la agravarea bolii. Am ridicat această restricţie, astfel încât bolnavii cronici pot merge fără programare şi peste acel număr de 20 consultări pe zi. Ei beneficiază şi de asistenţă şi de bilete de trimitere şi mai ales, de reţetă. Şi nu intră în calcul pentru limitarea asistenţei medicale", a declarat Ritli.
De asemenea, în proiectul de ordin al ministrului, pentru a favoriza spitalizarea de zi, au fost reglementate tarifele astfel încât spitalizările de o zi să fie atractive pentru orice spital. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ritli Ladislau: Legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării; nu ne permitem să fim superficiali Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că se lucrează intens la noua lege a sănătăţii, apreciind că este a doua lege ca importanţă după Constituţia ţării.
Bihor: Ministrul sănătăţii anunţă deblocarea a o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistem Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că o treime din cele circa 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, în prima parte a anului.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
MS: Pachetul de servicii medicale de bază şi Contractul-cadru 2014 - 2015, aprobate de Guvern Executivul a aprobat marţi proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale, de bază şi minimal, şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015, a anunţat ministerul...
Ladislau Ritli: Medicina de familie este o forţă importantă în sistem Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat vinei, în cadrul Conferinţei de pediatrie pentru medicii de familie, că medicina de familie este cea mai importantă forţă din sistem nu numai numeric, existând peste 11.000 de medici de familie, dar şi din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale...
Nicolăescu: Coplata intră în vigoare la 1 aprilie odată cu contractul-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate Coplata pentru serviciile medicale intră în vigoare de la 1 aprilie, odată cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.