Cele mai citite
 


Mişcarea 'România noastră' îi cheamă alături pe 'meseriaşii' dezamăgiţi de politică
duminică, 18 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Artişti, profesori universitari, antreprenori, analişti, consultanţi, reprezentanţi ai societăţii civile au oficializat, vineri seara, mişcarea deocamdată apolitică "România noastră", printre promotorii căreia se află şi senatorul independent Mircea Geoană.
Cei care au susţinut discursuri, pe scena amplasată într-unul dintre pavilioanele de la Romexpo, au avut în spate, ca fundal, denumirea mişcării şi sigla acesteia - o casa tricoloră, cu acoperiş roşu, iar pe ecran a rulat sloganul "Construim împreună România noastră".
Noua mişcare îşi propune să reunească oameni care ştiu într-adevăr meserie, dar mai ales care au moralitate, după cum a declarat Mircea Geoană. De la microfon, el a spus că doreşte un alt fel de a face politică în România, o politică din care să lipsească "mesajul umbrelor" care îi descurajează acum pe români şi în care să fie depăşită "această perioadă de pizmă în care nimeni nu are nimic de câştigat".
"Este nevoie de implicare, iar mesajul acestei mişcări, pe care n-am pornit-o eu sută la sută, este expresia faptului că meseriaşii au înţeles, că oamenii au înţeles", a spus Mircea Geoană. "Este cea mai plăcută întâlnire publică pe care o am de multă vreme", a adăugat el.
Mircea Geoană s-a ferit să aducă public acuze vreunui adversar politic, singura aluzie fiind la "lipitorii de afişe de la partide politice, lipitori care sunt lăsate să conducă ţara". El a reluat în mesajul pe care l-a transmis celor aproximativ 400 de participanţi teme sociale, reafirmând între altele că educaţia şi sănătatea sunt obiective importante pentru noua mişcare şi a dorit să le mulţumească celor prezenţi, "oameni minţiţi", care nu au făcut politică până acum, dar care au înţeles "că aşa nu mai merge".
Potrivit lui Geoană, proiectul "Casa România" înseamnă că fiecare cetăţean are "o bucăţică de acţionariat din România", mişcarea având rolul de a-i determina pe cetăţeni să se implice.
Mircea Geoană a rememorat, în discursul său, momentele aderării ţării noastre în structurile europene, menţionând speranţa care exista atunci "când steagul României se înălţa la Bruxelles". "Am crezut cu toţii că ne va fi mai bine, că va veni peste noi şi democraţia şi bunăstarea. Şi iată că, după cinci ani (de la integrare - n.r.), legenda Meşterului Manole pare să nu ne părăsească. Şi întrebarea este ce se întâmplă de fapt, de ce nu poate România să-şi folosească potenţialul pe care îl are? Prima problemă pe care trebuie să o depăşim este problema încrederii în noi şi despre noi", a spus senatorul independent.
Referindu-se la simbolul mişcării, o căsuţă tricoloră denumită "România", Geoană i-a îndemnat pe cei prezenţi să construiască peste tot prin ţară o astfel de căsuţă în care să fie "omul potrivit la locul potrivit".
Lansarea a debutat cu intonarea Imnului României, într-o atmosferă sobră. Pe scenă au urcat, rând pe rând, mai mulţi fondatori ai mişcării, care au dorit să aducă mesaje pentru românii dezamăgiţi alături de soluţiile pe care aceştia le văd pentru domenii precum sănătatea, cultura sau educaţia.
În sală s-a aflat, alături de Mircea Geoană, şi soţia sa, Mihaela Geoană, şi părinţii acesteia.
După jurnalistul Radu Soviani, care a deschis reuniunea, a venit la microfon cantautorul Ovidiu Lipan Ţăndărică. "Ne-am săturat de profeţi falşi", a spus artistul, care a pledat pentru o reformă nouă a societăţii şi chiar o schimbare a acesteia.
Prof. dr. Dana Safta, director medical al Spitalului Elias, a subliniat, la rândul său, necesitatea unei schimbări reale în ţara noastră şi a pledat pentru un proiect bine gândit de cei care vor participa, de acum înainte, "la marea construcţie". Totodată, dr. Dana Safta a apreciat că o societate modernă nu poate exista fără o finanţare adecvată.
Ce îşi propune noua mişcare a explicat, în câteva cuvinte, consultantul în comunicare Radu Magdin: "Cine suntem? Meseriaşi! Care vor să facă lucrurile bine! Aceşti români şi-au dat seama că ceva nu mai merge". El a susţinut că "Apelul pentru o schimbare adevărată", care a premers lansării mişcării, a fost semnat până în prezent de peste 10.000 de persoane. "Trebuie să facem o schimbare adevărată! Avem nevoie de omul potrivit la locul potrivit!", a adăugat el.
Printre cei care au mai vorbit în cadrul manifestării s-au aflat prof. univ. Marian Stas, prof dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri.
La manifestare a venit şi un fost coleg de partid al lui Mircea Geoană, consilierul municipal Doru Giugula. El a susţinut că nu crede în proiectul lansat de acesta. "Am venit să-l văd pe Geoană cum cade iar în cap", le-a declarat Giugula jurnaliştilor. AGERPRES/(A, AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Dr. Ioan Lascăr: Secţia de Arşi de la Floreasca este perfect funcţională Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a declarat pentru AGERPRES că, în prezent, Secţia de Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, investiţie ''deosebit de costisitoare", este perfect funcţională, asigurând ''asistenţă de înaltă calitate într-un domeniu medical extrem de delicat", dar constituindu-se...
Ioan Lascăr (Spitalul Floreasca): Starea răniţilor de la Colectiv - caracterizată de o evoluţie liniară Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat miercuri că starea răniţilor de la clubul Colectiv internaţi în unitatea medicală este caracterizată "aproximativ" de o evoluţie liniară, fără modificări spectaculoase.
Ioan Lascăr: Starea a cinci pacienţi critici este staţionară, a celui de-al şaselea s-a agravat Evoluţia pacienţilor internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este previzibilă, starea a cinci dintre cei şase critici fiind staţionară, în timp ce a celui de-al şaselea este mult agravată, a declarat joi profesorul Ioan Lascăr.
Incendiu Colectiv/ Dr. Ioan Lascăr: În cazul pacientului internat la Floreasca, prognosticul rămâne rezervat Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a declarat miercuri pentru AGERPRES că prognosticul în cazul pacientului rănit în clubul Colectiv, care este încă internat în unitatea medicală, rămâne rezervat.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doi răniţi în Colectiv - în stare critică Doi răniţi în clubul Colectiv din cei şase internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie, Ioan Lascăr.