Cele mai citite
 


Ritli Ladislau: Legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării; nu ne permitem să fim superficiali
duminică, 18 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat, sâmbătă, la Oradea, că se lucrează intens la noua lege a sănătăţii, apreciind că este a doua lege ca importanţă după Constituţia ţării.
"Noi suntem extrem de prudenţi, asta e adevărat. Pentru că este eşecul din decembrie care nu vrem să se repete, această lege trebuie să fie foarte profundă. Repet cuvintele profesorului Astărăstoae: Legea sănătăţii este a doua după Constituţia ţării, deci nu ne permitem să fim superficiali," a declarat Ritli, într-o conferinţă de presă susţinută alături de viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia, preşedinta Consiliului Reprezentanţilor Unionali din UDMR.
Ministrul a precizat că pentru noua lege există un serviciu condus de un secretar de stat, un program de consultări publice, cu peste 32 de instituţii, cu un program săptămânal riguros, dezbaterile fiind postate şi pe site-ul ministerului, consultări având loc chiar şi cu comisia de specialitate din parlament.
Biro Rozalia a dorit să menţioneze că din punctul de vedere al UDMR, decât să apară o lege a sănătăţii care se adoptă foarte repede, este mai bine să existe o consultare foarte largă, cu specialişti români şi internaţionali, foarte bine fundamentată. "Într-adevăr, trebuie reformă în domeniul sănătăţii. Este mai bine însă să avem încă o lună-două de analiză şi dialog decât să adoptăm ceva care după aceea are neajunsuri. Aceasta a fost poziţia UDMR-ului de la început. Aceasta este şi în continuare. Cât se poate de repede, da, dar nu oricum. Nu ne permitem să ne jucăm," a subliniat Biro Rozalia.
Preşedinta CRU a opinat că nu există în Europa un alt ministru al sănătăţii care să-şi fi luat o sarcină atât de mare precum ministrul bihorean Cseke Attila când a descentralizat spitalele, - 370 din 435 - lucru pe care l-a calificat drept "un act de curaj".
Reforma în sănătate va continua, a precizat ministrul Ritli, care a anunţat câteva măsuri pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale primare şi faptul că s-a finalizat pachetul de bază revizuit. Ministerul se va ocupa în acest an de sistemul de coplată, care nu este aplicabil tehnic momentan şi va continua descentralizarea spitalelor.
Potrivit ministrului, anul acesta s-au alocat cu 15% mai mulţi bani decât în 2011 pentru medicina primară care se reflectă în creşterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 lei la 3,5 lei; ministerul a ridicat restricţia privind limitarea numărului de bolnavi consultaţi de medicul de familie pentru bolnavii cronici (aceştia nu vor intra în calculul celor 20 de consultaţii/zi) şi s-a luat măsura de reducere a duratei de spitalizare pentru anumite afecţiuni. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Ministrul Ritli Ladislau: Mulţumesc personalului medical pentru că în condiţii de resurse limitate îşi face datoria Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a transmis sâmbătă, de la Oradea, un mesaj de mulţumire către personalul medico-sanitar din ţară, cu ocazia zilei de 11 februarie, Ziua mondială a Bolnavului.
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.
Bihor: Ministrul sănătăţii anunţă deblocarea a o treime din cele 45.000 de posturi vacante din sistem Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, că o treime din cele circa 45.000 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate, prin modificarea legii, în prima parte a anului.
Ministrul Ritli: S-a finalizat pachetul de bază revizuit Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, finalizarea pachetului de bază revizuit, care nu scoate din liste niciun medicament ori serviciu medical, dar reglementează accesibilitatea şi reduce durata de spitalizare pentru anumite afecţiuni.