Cele mai citite
 


Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Liderul sindical a contraczis declara'iile premierului Emil Boc, susţinând că veniturile angajaţilor din sectorul sanitar scad după aplicarea Legii unitare de salarizare.
'Prin noua lege de salarizare sâmbetele şi duminicile nu se mai plătesc dublu, iar noi lucrăm foarte mult în aceste zile. Totodată, prima de stabilitate a fost anulată', susţine Bârea.
Aplicarea concediului forţat în sistemul sanitar este imposibilă, în opinia liderului sindical.
'Avem 24.000 posturi libere, iar numărul salariaţilor din sistem scade în fiecare zi natural sau prin plecări în străinătate. Aplicarea acestui concediu forţat ar pune în nesiguranţă sistemul de sănătate', afirmă Bârlea.
Premierul Emil Boc a anunţat la întâlnirea cu sindicaliştii că va aloca 2.800 milioane lei pentru asigurarea materialelor şi serviciilor sanitare.
Acesta a spus că salariile în plată nu vor fi diminuate prin aplicarea Legii de salarizare a bugetarilor.
Premierul i-a asigurat pe sindicalişti că salariul ce va fi luat în calcul în anul 2010 va fi salariul înainte de aplicarea concediului fără plată.
Premierul nu renunţă la ideea celor 10 zile de concediu fără plată pentru următoarele trei luni şi a cerut sindicaliştilor ca prin Comisiile de Dialog Social să refacă grilele de salarizare ţinând cont de banii de la buget.
'Dacă ei vin cu o propunere de ierarhizare acceptată şi semnată de toată lumea, atunci eu mă angajez să o promovez', a menţionat Boc
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...