Cele mai citite
 


Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj
luni, 19 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
"În Uniunea Europeană, pentru ca o Casă de Asigurări de Sănătate să fie rentabilă trebuie să aibă aproximativ 1-1,5 milioane de plătitori, de asiguraţi. Raportat la populaţia din România, ar trebui să existe nu mai mult de opt, maximum zece case de sănătate pentru a fi rentabile. Numărul actual de CAS-uri din ţara noastră este mult prea mare pentru ca ele să funcţioneze pe principiul rentabilităţii", a afirmat medicul Victor Eşanu, sâmbătă, la dezbaterea pe tema Legii Sănătăţii, care s-a desfăşurat la Complexul Leghia de lângă Huedin, în organizarea Sindicatului "Solidaritatea Sanitară" Cluj, Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România şi Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială.
Totodată, preşedintele CFM Cluj a arătat că, anual, Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din România dau câte 7.000 de absolvenţi la sub 20 de milioane de locuitori ai ţării, "cam cât produce Franţa, cu 60 de milioane de locuitori, şi Marea Britanie cu 70 de milioane de locuitori".
"La examenul de rezidenţiat, se scot numai 2.000-2.500 de locuri, pentru că de atâţi medici este nevoie în sistem. Ce facem cu restul absolvenţilor de UMF ?", a întrebat, la dezbatere, Victor Eşanu. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Dezbatere pe tema proiectului legii sănătăţii şi principiilor organizării sistemului sanitar Responsabili din sistemul sanitar din mai multe judeţe din Transilvania, reprezentanţi ai partidelor politice, autorităţilor locale şi organizaţiilor sindicale din sănătate au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a sănătăţii şi principiilor care ar trebui sa stea la baza...
Cluj: Clujenii nu se înghesuie la CAS pentru plata asigurărilor Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj a notificat până în prezent doar o cincime din cele peste 35.000 de persoane care trebuie să se prezinte la sediul instituţiei pentru a-şi clarifica situaţia de asigurat, potrivit Legii 95/2006.
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Cluj: Specialişti de renume din ţară participă la conferinţa 'Pharma Forum' Specialişti de renume din ţară participă, vineri, la conferinţa "Pharma Forum", în care sunt dezbătute teme precum locul farmaciei în noua Lege a Sănătăţii, relaţia cu noile Case de Asigurări de Sănătate, managementul stocurilor şi fluxul de lichidităţilor şi locul şi rolul farmacistului în actul terapeutic...
Cluj: Preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară': Nu avem un model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale Preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, Viorel Rotilă, spune că în ţara noastră nu există nicio tradiţie, niciun model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale.