Cele mai citite
 


Cluj: Reforma sistemului sanitar nu se poate face în ultimul an de guvernare, spune primarul oraşului Huedin
luni, 19 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, susţine că reforma din sistemul sanitar este cea mai importantă din România, în acest moment, dar este greu să fie făcută în ultimul an de guvernare, fiindcă presupune costuri foarte mari.
"Toată lumea, şi opoziţia şi puterea, spune că acestă reformă este de interes naţional. Dar este greu să faci această reformă în ultimul an de guvernare, fiindcă ea presupune costuri foarte mari. Reforma trebuie făcută la începutul unui mandat şi fie că va câştiga opoziţia alegerile, fie actuala putere, ambele trebuie să înceapă această reformă din sănătate în 2013. Anul acesta este necesar să se discute despre modul în care se va realiza ea", a afirmat, sâmbătă, primarul Mircea Moroşan, la dezbaterea pe tema Legii Sănătăţii desfăşurate la Complexul Leghia de lângă Huedin, în organizarea Sindicatului "Solidaritatea Sanitară" Cluj, Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România şi Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială.
În opinia edilului, sistemul sanitar este cel mai conservator din România şi întrece în cantonarea sa în aceleaşi mod de funcţionare sistemul educaţional.
"Nu se vrea o reformă a sistemului sanitar nici din interior, nici din exterior. Cei din sistem trebuie încă să se obişnuiască cu ideea de reformă. De multe ori, în acest sistem se trăieşte mai bine decât în Germania sau în Franţa. Nu ai ce să le oferi mai mult decât au, şi cred că înţelegeţi la ce mă refer. Legea Sănătăţii trebuie mediatizată cel puţin şase luni, după ce opoziţia şi puterea vor ajunge la un consens", a spus Mircea Moroşan.
El a subliniat că în sănătate costurile sunt, într-adevăr, mari, iar sistemul privat trebuie să se dezvolte pentru a-l degreva pe cel de stat. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc, spune şeful DSP Cluj Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc şi în niciun caz să se excludă.
Cluj: Dezbatere pe tema proiectului legii sănătăţii şi principiilor organizării sistemului sanitar Responsabili din sistemul sanitar din mai multe judeţe din Transilvania, reprezentanţi ai partidelor politice, autorităţilor locale şi organizaţiilor sindicale din sănătate au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a sănătăţii şi principiilor care ar trebui sa stea la baza...
Cluj: Preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară': Nu avem un model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale Preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, Viorel Rotilă, spune că în ţara noastră nu există nicio tradiţie, niciun model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale.
Cluj: Sistemul privat de sănătate, un rol complementar la cel public, susţine directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, apreciază că sistemul privat de sănătate poate avea doar un rol complementar la cel public şi nu trebuie să se treacă de la o extremă la alta, adică de la sistemul sanitar public, care şi-a dovedit limitele, la unul privat, care...
În sistemul sanitar din România nu se poate monitoriza corect circuitul unui pacient, spune un director de spital Directorul Spitalului orăşenesc Huedin, Tatiana Costin, afirmă că în prezent în sistemul sanitar din România nu se poate monitoriza corect circuitul unui pacient, iar acesta ar fi trebuit să fie unul dintre criteriile fundamentale în finanţarea sănătăţii.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere noului Guvern adoptarea unor măsuri de reformare a sistemului Liderul Federaţiei sindicale ''Solidaritatea Sanitară'' din România, Viorel Rotilă, va cere noului Guvern să introducă în programul său o serie de propuneri care se referă la reformarea sistemului sanitar.