Cele mai citite
 


În sistemul sanitar din România nu se poate monitoriza corect circuitul unui pacient, spune un director de spital
luni, 19 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului orăşenesc Huedin, Tatiana Costin, afirmă că în prezent în sistemul sanitar din România nu se poate monitoriza corect circuitul unui pacient, iar acesta ar fi trebuit să fie unul dintre criteriile fundamentale în finanţarea sănătăţii.
"Nici în cadrul multor spitale, nici în unităţi sanitare din judeţ, ca să nu mai vorbim la nivel de ţară, circuitul pacientului nu este cunoscut. Cei ce ne finanţează ştiu că această situaţie creează erori nenumărate, subfinanţări şi suprafinanţări pe anumite sectoare, cu creşteri artificiale de costuri. Legea Sănătăţii nu se va putea aplica corect fără existenţa cardului individual de sănătate şi a aparatului care să îl citească, pentru a se şti, exact, despre fiecare pacient, unde a mai fost tratat", a arătat, sâmbătă, Tatiana Costin, la dezbaterea pe tema Legii Sănătăţii care s-a desfăşurat la Complexul Leghia de lângă Huedin, în organizarea Sindicatului "Solidaritatea Sanitară" Cluj, Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România şi Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială.
Ea a subliniat că nicio casă privată de asigurări nu plăteşte orice serviciu medical.
Totodată, Tatiana Costin s-a referit la menţiunea "Se adaptează la nivel de unitate sanitară" din ghidurile de practică medicală şi a subliniat că "dotarea unităţilor sanitare din România este atât de inechitabilă, încât se lasă la latitudinea fiecăreia dintre ele găsirea unei soluţii în lipsa dotărilor necesare".
"Pentru o adevărată lege a Sănătăţii este nevoie de o cuantificare a dotărilor unităţilor spitaliceşti, de un pachet minimal de servicii medicale şi de ghiduri unice la nivel naţional", a spus directorul Spitalului orăşenesc Huedin. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Dezbatere pe tema proiectului legii sănătăţii şi principiilor organizării sistemului sanitar Responsabili din sistemul sanitar din mai multe judeţe din Transilvania, reprezentanţi ai partidelor politice, autorităţilor locale şi organizaţiilor sindicale din sănătate au participat, sâmbătă, la o dezbatere pe tema proiectului noii legi a sănătăţii şi principiilor care ar trebui sa stea la baza...
Cluj: Preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară': Nu avem un model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale Preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, Viorel Rotilă, spune că în ţara noastră nu există nicio tradiţie, niciun model de bună practică în privatizarea serviciilor sociale.
Cluj: Reforma sistemului sanitar nu se poate face în ultimul an de guvernare, spune primarul oraşului Huedin Primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, susţine că reforma din sistemul sanitar este cea mai importantă din România, în acest moment, dar este greu să fie făcută în ultimul an de guvernare, fiindcă presupune costuri foarte mari.
Cluj: Sistemul privat de sănătate, un rol complementar la cel public, susţine directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristiana Ciortea, apreciază că sistemul privat de sănătate poate avea doar un rol complementar la cel public şi nu trebuie să se treacă de la o extremă la alta, adică de la sistemul sanitar public, care şi-a dovedit limitele, la unul privat, care...
Sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc, spune şeful DSP Cluj Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, consideră că sistemul sanitar de stat şi cel privat trebuie să se completeze reciproc şi în niciun caz să se excludă.
Cluj: Populaţia este mulţumită de serviciile medicilor, nu şi de sistemul sanitar, spune Adriana Dâncu (IRES) Populaţia este mulţumită de serviciile medicilor, dar are o profundă insatisfacţie faţă de condiţiile oferite de sistemul sanitar din România, a declarat, marţi, directorul de cercetare al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), Adriana Dâncu, la seminarul cu tema "Sistemul de asigurări...