Cele mai citite
 


Parlamentarii USL din Cluj şi-au donat indemnizaţiile
luni, 19 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii clujeni membri ai Uniunii Social Liberale (USL) şi-au donat indemnizaţiile, deşi au fost, în fiecare zi, în Parlament.
"Eu personal am lucrat în comisii, fiind preşedintele Comisiei de abuzuri şi de petiţii, care lucrează exclusiv cu cetăţenii. Am considerat că greva parlamentară, în fapt forma de protest pe care am ales-o, pentru că nu este vorba chiar de o grevă, nu trebuie să afecteze niciun cetăţean român. Comisia pe care eu o conduc şi-a desfăşurat în mod normal activitatea, am depus interpelări în Parlament şi chiar proiecte de lege împreună cu colegii noştri", a spus Nicoară, precizând că forma de protest a USL "este simbolică, fiindcă Puterea nu ţine cont de Opoziţie, şi dacă este şi dacă nu este în activitate în Parlament".
Totodată, liberalul Marius Nicoară a arătat că parlamentarii Puterii ar fi trebuit să îşi asigure cvorumul, "dar nu au făcut acest lucru, pentru că de la lucrările din Parlament lipsesc, de cele mai multe ori, o mare parte din reprezentanţii alianţei portocalii".
Prezent la conferinţa de presă, senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş a explicat că social-democraţii au anunţat de la bun început că protestul lor din Parlament constă în neparticiparea la activitatea comisiilor şi în şedinţele de plen.
"Este forma prin care protestăm faţă de lipsa de dialog a Puterii şi majorităţii artificiale create în Parlament, prin şantaj şi diverse alte forme. Lipsa de dialog afectează direct finalitatea actului legislativ şi în cele din urmă cetăţeanul. Dar, în realitate, am fost prezenţi în Parlament şi eu, şi deputatul PSD Cornel Itu, şi deputatul PNL Horia Uioreanu, aşa precum a precizat, adineaori, senatorul Marius Nicoară", a spus Alexandru Cordoş, amintind că el şi colegii săi menţionaţi au depus proiecte de legi şi au verificat cvorumurile din comisii.
Alexandru Cordoş a subliniat că PSD a atras atenţia, în tot acest timp al protestului, că nu există cvorum.
"Azi senatorii Puterii nu au decât 67 de voturi şi este nevoie de 68 pentru a-şi putea trece legile organice prin Senat", a subliniat Cordoş.
El a amintit că deputatul PSD Cornel Itu a donat 2.000 de lei Centrului de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie" din Cluj Napoca, iar deputatul PNL Horia Uioreanu a donat aceleiaşi instituţii de ajutor medical suma de 3.558 de lei.
Senatorul Marius Nicoară a făcut o donaţie de 1.000 de lei Centrului Caritas al Bisericii Greco-Catolice şi o alta de 1.500 de lei Institutului Oncologic clujean pentru achiziţionarea de morfină pentru copiii bolnavi de cancer în fază terminală.
Tot pentru un tratament oncologic, senatorul Alexandru Nicoară a donat suma de 300 de lei unei paciente, cu suma menţionată pe chitanţă, precum şi 3.500 de lei Asociaţiei "Lida" din Munţii Apuseni, care desfăşoară activităţi sociale şi culturale în rândul tinerilor din comunele din zonele montane.
Alexandru Cordoş a amintit, totodată, că în ultimii ani parlamentarii clujeni au donat şi alte sume de bani pentru cămine de bătrâni şi asociaţii de ajutor umanitar.
La conferinţa de presă au participat, de asemenea, deputatul PNL Horia Uioreanu şi preşedintele PSD Cluj, Remuş Lăpuşan. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.
Ioan Cindrea (PSD): Nu chiulesc din Parlament şi banii pe februarie i-am donat sinistraţilor Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, luni, într-o conferinţă, că el nu este în grevă parlamentară, ci protestează în Parlament, solidarizându-se cu cetăţenii care au protestat în stradă, iar banii pe luna februarie i-a donat sinistraţilor din Vrancea şi...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...