Cele mai citite
 


Amenzi de 240.000 lei, aplicate la controalele privind evaziunea fiscală în Capitală
marţi, 20 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii instituţiilor statului responsabile cu controalele pe tema evaziunii fiscale au verificat săptămâna trecută în Capitală 224 societăţi comerciale, fiind aplicate 108 amenzi în valoare totală de 239.900 lei.
Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Bucureşti remis luni, s-a dispus măsura confiscării unor cantităţi de 130 kg cafea, 210 kg carne şi a fost oprită temporar de la comercializare cantitatea de 3.822 kg de legume-fructe.
Garda Financiară a aplicat o măsură asiguratorie în valoare de 714.195 lei unei societăţi comerciale şi a făcut 3 sesizări penale pentru un prejudiciu de 1.174.042 lei în cazul unei alte societăţi.
De asemenea, s-a colectat TVA în avans în valoare de 139.335 lei.
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a anunţat pe 8 martie constituirea unui task-force având ca principal obiectiv lupta împotriva evaziunii fiscale. Echipa este formată din şefii principalelor instituţii cu atribuţii de control de la nivelul Capitalei: Secţia Municipiului Bucureşti a Gărzii Financiare, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Serviciul Anticorupţie al Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.
Task-force-ul, constituit în baza unui ordin al prefectului Capitalei din 23 februarie, coordonează controalele ce se desfăşoară în echipe mixte şi urmăreşte, în principal, colectarea la bugetul de stat a sumelor de bani şi bunurilor provenite din activităţi nelegale sau evazioniste constatate la societăţile comerciale din Bucureşti. Faptul că majoritatea comercianţilor din Capitală se alimentează cu produse din depozitele aflate în judeţele vecine conduce la necesitatea ca acţiunile din Bucureşti să fie dublate de acţiuni similare în aceste judeţe, precizează sursa. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Amenzi de 38.000 de lei în unităţi alimentare din Bucureşti, în ultimele trei zile Inspectorii sanitari veterinari din Bucureşti au retras de la comercializare, în ultimele trei zile, 348,2 kilograme de carne de miel şi preparate din carne, aplicând şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 de lei, şi un avertisment, în urma verificărilor efectuate la 18 unităţi alimentare...
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...
Mureş: Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, că a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare, a acordat 32 de avertismente şi a aplicat amenzi de peste 166.700 lei, în urma celor 1.192 de controale efectuate în primul semestru al acestui an.
Comunicat de presă - Direcţia sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au efectuat în cursul lunii aprilie, acţiuni de control la unităţile care procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animală şi nonanimală.
ANSVSA: Amenzi de 294.140 lei pentru nespectarea normelor sanitar-veterinare, aplicate în perioada premergătoare zilei de 1 Mai Inspectorii direcţiilor judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti au aplicat, în perioada premergătoare zilei de 1 Mai, amenzi de peste 294.000 de lei şi au suspendat şi interzis activitatea în cazul a şapte agenţi economici, relevă datele Autorităţii Naţionale...