Cele mai citite
 


Antal Arpad (UDMR): Nu mai avem ce căuta la guvernare dacă nu se respectă legea în cazul UMF
marţi, 20 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că Uniunea nu mai are ce căuta la guvernare în cazul în care nu se va respecta Legea Educaţiei Naţionale în ce priveşte înfiinţarea liniei de studiu în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Antal Arpad a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în acest caz nu este vorba decât despre respectarea unei legi şi nicidecum despre şantaj la adresa partenerilor de guvernare, aşa cum iterează unii politicieni şi lideri de opinie.
'Vreau să subliniez un lucru în legătură cu UMF Târgu Mureş - aici UDMR vorbeşte despre respectarea unei legi şi nu despre altceva. Nu-i înţeleg pe cei care vorbesc despre şantaj, pentru că este absurd într-o ţară democratică să numeşti şantaj în momentul în care cineva cere respectarea unei legi', a declarat Antal Arpad.
Întrebat dacă neînfiinţarea liniei maghiare de studiu la UMF poate reprezenta un motiv ca UDMR să iasă de la guvernare, Antal Arpad a răspuns afirmativ.
'Dacă nu se respectă, atunci am convingerea că nu avem ce să căutăm la guvernare'. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
Liga Pro Europa: UDMR trebuia să rezolve mai demult problema UMF Târgu Mureş Liga Pro Europa (LPE) consideră că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar fi trebuit să fie rezolvată mai demult de UDMR şi nu să fie tratată ca o chestiune electorală.
Liderul UDMR crede că s-ar putea ajunge la "tensiuni şi conflicte" în chestiunea UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că blocarea înfiinţării unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar putea genera unele "tensiuni şi conflicte" şi a acuzat justiţia că ia decizii...
Dr. Benedek Istvan (UDMR) consideră că ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş este o 'manipulare grosolană' Preşedintele UDMR Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş este ''o manipulare grosolană'' şi că în realitate se doreşte doar dezvoltarea unor secţii şi crearea competiţiei...
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
Tiberiu Bokor (UDMR): Situaţia de la UMF Tg. Mureş, creată artificial Senatorul UDMR Tiberiu Bokor a declarat, marţi, că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este din punct de vedere politic una creată artificial.