Cele mai citite
 


Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Numărul cazurilor de rubeolă, în creştere
marţi, 20 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Sorin Petrea, director medical al instituţiei.
"Numai de vineri până luni am avut 76 de cazuri. Acest fapt este urmarea, în mare măsură, a atitudinii rezervate faţă de vaccinări. Categoriile de vârstă predominant afectate în rândul pacienţilor prezentaţi sunt adolescenţii şi tinerii. Nu sunt forme grave. Singurele complicaţii care pot apărea, dar rar, 1 la 150, sunt meningoencefalite", a explicat medicul.
Rubeola se manifestă prin erupţie cutanată pe tot corpul, mărirea ganglionilor la nivelul cefei şi subraţelor, însoţite sau nu de febră moderată.
"Recomandăm ca la apariţia acestor semne să vă adresaţi medicului de familie, pentru precizarea diagnosticului şi recomandări de tratament adecvat. În cazul gravidelor recomandăm ca acestea să se prezinte direct la spitalul de boli infecţioase", a subliniat dr. Sorin Petrea.
El a mai spus că pentru evitarea îmbolnăvirilor, se recomandă ca persoanele cu rubeolă să rămână la domiciliu, evitând contactele din colectivităţi (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, loc de muncă şi locuri aglomerate).
"Recomandăm în mod special gravidelor să evite contactul cu persoanele cu rubeolă şi, de asemenea, să evite locurile aglomerate, cu potenţial crescut de contagiune. Vaccinarea antirubeolică se recomandă tuturor persoanelor tinere, nevaccinate şi care nu au trecut prin boală", a punctat dr. Petrea.
În ianuarie, la Camera de gardă a institutului s-au prezentat 531 de cazuri de rubeolă, la adulţi şi copii, în februarie - 798 de cazuri şi între 1 şi 14 martie - 412 cazuri. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Număr cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ Numărul cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ în luna ianuarie, a declarat pentru AGERPRES dr. Sorin Petrea, director medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' .
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Institutul "Matei Balş" a cumpărat medicamente cu peste 33,7 milioane de lei Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" a atribuit 26 de contracte, în valoare totală de peste 33,7 milioane de lei, pentru furnizarea de medicamente, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 13 aprilie.
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
Laboratorul de genetică moleculară de la Institutul 'Matei Balş' şi-a extins spectrul de diagnostic şi cercetare Bucureşti, 22 feb /Agerpres/ - Laboratorul de genetică moleculară din cadrul Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş' şi-a extins spectrul de diagnostic şi cercetare pentru infecţiile cu citomegalovirus (CMV), papiloma virus (HPV), virusuri hepatitice, virusuri gripale (inclusiv rezistenţa virusurilor...
Institutul "Matei Balş": Niciun caz de Ebola nu a fost confirmat în Nigeria Patru suspiciuni de infectare cu Ebola au fost înregistrate în Nigeria din decembrie 2013 până la 1 august 2014, însă niciunul dintre cazuri nu a fost confirmat, potrivit unor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, postate pe site-ul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".