Cele mai citite
 


Gorj: Protest spontan la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni
marţi, 20 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ zece angajaţi ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni au protestat, luni, din cauză că trebuie să înapoieze sporul de 75% pe care l-au primit în anul 2010.
Este vorba despre angajaţii din schimbul întâi, care au refuzat să intre la muncă.
"E un conflict spontan de muncă. Prin contractul colectiv de muncă, am avut un spor de 75%, pentru condiţii deosebite de muncă, care ni s-a luat. Ne-am judecat, am avut de două ori câştig de cauză la Tribunalul Gorj, dar Curtea de Apel Craiova a admis recursurile şi ne-a respins acest spor, pe motivul că nu a fost dat în baza unei legi. Lucrăm în condiţii mizerabile. La Centrul din Suseni lucrează 78 de oameni. Astăzi protestează oamenii care lucrează în schimbul unu", a precizat, luni, Toma Breben, lider de sindicat al Sindicatul Independent Suseni.
"Nu ne convine salariul pe care urmează să îl luăm, cei care pierd sporurile vor avea un salariu de mizerie", a adăugat Maria Mărăşescu, asistent medical în cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni. AGERPRES/ (AS-Oana Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Personalul contractual declanşează acţiunile de protest Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ - Uniunea Sindicală Forţa Legii va organiza acţiuni de protest, mitinguri, în municipiile reşedinţă de judeţ, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Ringo Dămureanu, preşedinte al Uniunii Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual Forţa Legii.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Gorj: Centrul de îngrijire şi asistenţă socială de la Dobriţa, reabilitat şi extins cu 50 de locuri Autorităţile judeţene au vizitat miercuri Centrul de îngrijire şi asistenţă socială de la Dobriţa, care a fost reabilitat şi extins cu 50 de locuri pentru cazarea bătrânilor, investiţia ridicându-se la suma de 3,5 milioane de lei.
Constanţa: Protest spontan al salariaţilor Penitenciarului Spital Poarta Albă din cauza neplăţii salariilor Circa 40 de salariaţi ai Penitenciarului Spital Poarta Albă au protestat, vineri, la locul de muncă, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie, bani ce ar fi trebuit încasaţi pe data de 10 noiembrie.
Gorj: Locurile în centrele de îngrijire a vârstnicilor, insuficiente comparativ cu solicitările depuse Centrele din judeţul Gorj care asigură îngrijirea şi asistenţa persoanelor cu handicap şi vârstnicilor dispun de un număr foarte redus de locuri libere comparativ cu cel al solicitărilor depuse, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)...