Cele mai citite
 


Iaşi: Un membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în grevă japoneză
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi s-a alăturat, luni, protestului declanşat de angajaţii instituţiei.
Dr. Tudor Ciuhodaru, care este membru al Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaţilor, susţine nu doar mişcările de protest ale personalului, ci se solidarizează participând printr-o grevă japoneză.

Salariaţii de la UPU, chiar dacă sunt nevoiţi să asigure permanenţa, afirma medicul-deputat în timpul protestului, revendică asigurarea resurselor financiare în sistemul sanitar şi stabilirea unor coeficienţi de salarizare decenţi.

'Întreaga mea activitate parlamentară a fost centrată pe problemele existente în sistemul sanitar, încercând în permanenţă să găsesc soluţii în alocarea de resurse pentru funcţionarea normală a acestuia. Nu am susţinut această formă a legii unitare a salarizării, propunând mai multe amendamente privind salarizarea personalului medical, din care doar unul a fost aprobat. În condiţiile în care ne confruntăm cu un exod al personalului medical şi suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca număr de medici raportat la totalul populaţiei, susţin revendicările protestatarilor', a declarat medicul-deputat Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Grevă japoneză în spitale şi la Consiliul Judeţean Angajaţii din spitalele ieşene şi cei din Consiliul Judeţean au decis să intre în grevă japoneză, solidarizându-se astfel cu sindicaliştii din alte instituţii bugetare care protestează la Bucureşti.
Iaşi: Grevă japoneză la UPU Cadrele medicale din Unitatea de Primire a a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi au declanşat, luni, un protest spontan din cauza nemulţumirilor salariale.
Iaşi: Protest la Spitalul de Urgenţe 'Sf. Ioan' Câteva zeci de persoane, actuali sau foşti pacienţi, s-au adunat, sâmbătă, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară şi de a o comasa cu Spitalul 'Sf. Spiridon'.
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...