Cele mai citite
 


Vitaminele şi omega 3 contribuie la o mai bună funcţionare a creierului
marţi, 20 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O alimentaţie bogată în vitamine şi omega 3 contribuie la o mai bună funcţionare a creierului un timp mai îndelungat. Cercetători de la Oregon State University au măsurat markerii sanguini (biomarkeri), care reflectă precis comportamentul alimentar (şi sunt mai fiabili decât informaţiile nutriţionale culese cu ajutorul chestionarului), scrie passionsante.be.
Au fost prelevate eşantioane de sânge de la circa 100 de persoane foarte în vârstă, dintre care jumătate au fost supuse unui RMN de măsurare a volumului cerebral. S-au făcut teste pentru evaluarea capacităţilor cognitive (prelucrarea informaţiei, memorie, raţionament, luarea deciziilor, etc.).

Rezultatele, publicate în revista Neurology, arată că o alimentaţie bogată în vitaminele B, C, D şi E, precum şi în omega 3, este asociată cu performanţe cognitive mai bune şi cu o restrângere cerebrală mai mică (caracteristică leziunilor produse de boala Alzheimer). Invers, rezultatele sunt nefavorabile în cazul unor aporturi ridicate de acizi graşi trans, prezenţi în alimentele prăjite, margarină, produse fast food, etc.

Concluzia autorilor este că 'vitaminele şi nutrienţii din fructe, legume şi peşte au o mare capacitate de protecţie a creierului'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Alimentatie pentru o piele sanatoasa Ceea ce mananci se reflecta direct in aspectul pielii tale. Chiar daca acum tenul tau arata tern si lipsit de tonicitate, asta se poate remedia rapid cu cateva schimbari esentiale in dieta, ceea ce-ti vor face tenul sa straluceasca din nou.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.