Cele mai citite
 


Arad: Fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Orăşenesc din Lipova
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Orăşenesc din Lipova a primit din parte Ministerului Sănătăţii fonduri pentru modernizare.
'Este vorba de 2,5 milioane lei, destinaţi modernizării, aceştia fiind primii bani pe care acest oraş de pe Valea Mureşului îi primeşte în acest scop, după 1990', a declarat, marţi, la Lipova, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.
Clădirea în care va funcţiona (din nou. n.red.) spitalul din Lipova, a fost construită în anul 1906, având de la bun început această destinaţie. După 1990 a fost trecută în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, aici funcţionând până în urmă cu ceva vreme, Unitatea Medico-Socială. În cele din urmă, demersurile CL Lipova au fost încununate de succes, administraţia locală preluând clădirea în administrare.
'În prezent, clădirea se află într-o stare avansată de degradare, fiind necesară reabilitarea ei, motiv pentru care Consiliul Local Lipova va aloca, într-o primă fază, 1,5 milioane lei pentru reabilitarea acesteia, pentru ca într-un viitor cât mai apropiat, locuitorilor din Lipova şi de pe Valea Mureşului să le poată fi oferite aici servicii medicale de cea mai bună calitate', a precizat Marius Jurcă, primarul oraşului Lipova.
În prezent, spitalul din Lipova funcţionează în condiţii improprii, în clădirea care a adăpostit cândva Secţia de Obstetrică şi Ginecologie.
'Apreciez că investiţia finală în acest proiect se va ridica la peste 10 milioane lei, urmând a se derula timp de aproximativ doi-trei ani deoarece, în afară de modernizarea secţiilor existente ale spitalului, intenţionăm şi reînfiinţarea unor secţii absolut necesare cum ar fi cea de chirurgie, obstetrică - ginecologie, ATI,  precum şi dezvoltarea Unităţii de Primiri Urgenţă. În ceea ce priveşte personalul, apreciez că deocamdată este suficient, însă după finalizarea proiectului va fi necesară şi completarea acestuia, motiv pentru care vom lua măsuri în consecinţă', a adăugat, la rândul său, managerul spitalului din Lipova, Sorin Rusu. AGERPRES /(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Arad: Lucrările de modernizare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt în grafic Arad, 17 iun /Agerpres/- Lucrările de modernizare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt în grafic, a constatat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, după ce a efectuat o vizită în spital.
MS: Reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, aprobată de Guvern Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS), două acte normative privind reorganizarea unor unităţi sanitare din judeţele Arad şi Bihor, ambele măsuri fiind propuse de autorităţile publice locale şi înscriindu-se în strategia de reorganizare a sistemului sanitar.
Arad: Proiect de peste 12 milioane euro pentru modernizarea Secţiei de Oncologie din cadrul SCJU Proiectul având ca obiect extinderea, modernizarea şi transformarea Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi depus de Consiliul Judeţean Arad spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România - Ungaria 2014 - 2020, informează Nicolae...
Arad: Preşedintele CJ Nicolae Ioţcu cere demisia primarului oraşului Lipova Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, solicită public demisia primarului oraşului Lipova, Mircea Jichici, pe care îl acuză de 'gestionarea defectuoasă a banului public'.