Cele mai citite
 


Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi extinsă pe verticală, lucrările urmând să înceapă în această primăvară, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se va consolida şi supraetaja corpul C de clădire, aici urmând să fie mutate sălile de operaţie. Pe o parte a actualului bloc operator va fi extinsă secţia ATI, ale cărei dimensiuni nu mai corespund normelor, iar pe cealaltă parte se va muta secţia de oftalmologie, în locul căreia se vor transfera o parte din secţiile spitalului, aflate în cartierul Şumuleu. Clădirea din cartierul Şumuleu a fost retrocedată, de mai bine de zece ani, Bisericii Romano Catolice şi autorităţile doresc eliberarea ei în cel mai scurt timp, pentru a intra în posesia proprietarului.
Lucrările de supraetajare vor începe în această primăvară, procedurile de achiziţie publică fiind deja demarate.
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că, iniţial, potrivit calculelor făcute de proiectant, investiţia a fost evaluată la 5 milioane de euro, dar în urma achiziţiei publice se pare că preţul va scădea la 3 milioane de euro. Jumătate din această sumă, respectiv 1,5 milioane euro, au fost alocaţi deja de Ministerul Sănătăţii, restul sumei urmând să fie suportată din bugetul Consiliului Judeţean.
'Sper că în curând visul nostru privind mutarea secţiilor de la Şumuleu va deveni realitate şi spitalul va fi pregătit pentru acreditare', a declarat Borboly.
La rândul său, managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, şi-a exprimat bucuria că angajaţii unităţii sanitare şi bolnavii internaţi vor beneficia de ' condiţii de muncă şi de vindecare aşa cum se cuvine la începutul mileniului 3'. Şi şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, s-a declarat foarte mulţumită de faptul că se fac investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi că sănătatea a devenit o prioritate pentru politicienii locali.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-au efectuat în ultimii trei ani investiţii majore care au inclus reabilitarea secţiilor, izolarea termică sau modernizarea ambulatoriului integrat de specialitate. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Au început lucrările de construire a unui nou bloc operator, la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va avea un nou bloc operator, lucrările la noua investiţie fiind demarate în această săptămână.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: Spitalul Judeţean amenajează un laborator de urgenţă, în urma neînţelegerilor cu firma care furniza aceste servicii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc amenajează un laborator de urgenţă în incinta unităţii sanitare, în urma unor neînţelegeri cu firma care furniza de aproximativ 15 ani aceste servicii medicale.
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.