Cele mai citite
 


Cu cât dormim mai puţin, cu atât ne îngrăşăm mai mult (studiu)
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul, Boli de nutritie
 

Lipsa somnului nu este o realitate prea plăcută şi o echipă de cercetători a descoperit o legătură între oboseală şi obezitate. Experţii au studiat comportamentul a 17 voluntari, bărbaţi şi femei cu o sănătate solidă, timp de opt nopţi, relatează 7sur7.be.

Jumătate din participanţi a dormit normal şi cealaltă doar două treimi din durata somnului obişnuit. Rezultatul a fost că grupul de voluntari privaţi de o oră şi 20 de minute de somn a consumat zilnic cu 549 calorii mai mult decât ceilalţi participanţi care s-au odihnit mai bine. În schimb, energia consumată de cele două grupuri nu a fost diferită, ceea ce înseamnă că cei care au dormit mai puţin şi au mâncat mai mult n-au ars mai multe calorii.

'Lipsa somnului este o problemă tot mai răspândită în societatea actuală. Circa 28% din adulţi spun că dorm doar şase ore pe noapte sau mai puţin', arată doctorul Andrew B. Calvin, unul din conducătorii studiului.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un somn mai lung de nouă ore este periculos pentru sănătate (studiu) Un somn sănătos este foarte important şi la fel de importantă este şi durata somnului. Cine doarme prea mult îşi poate pune în pericol sănătatea. La fel ca alcoolul şi fumatul, abuzul de somn poate avea un efect nefast asupra organismului - este concluzia la care au ajuns cercetători de la Universitatea...
Lipsa somnului perturbă funcţionarea a sute de gene /studiu/ Lipsa somnului perturbă funcţionarea a sute de gene legate de inflamare, sistemul imunitar şi răspunsul organismului la stres, potrivit unui studiu publicat marţi în SUA, relatează AFP.
Lipsa somnului creşte riscul de obezitate (studiu) Studiul "Somn şi nutriţie", realizat anual de Institutul naţional francez pentru somn şi stare de veghe (INSV), confirmă legătura dintre excesul de greutate şi un somn insuficient, altfel spus lipsa somnului creşte riscul de obezitate. Cercetarea s-a desfăşurat pe circa 50.000 de internauţi şi a fost...
Lipsa somnului stimulează pofta de mâncare (studiu) Participanţii la un studiu, care au dormit doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână şi au avut acces nelimitat la mâncare, au luat în greutate. Cercetări anterioare arătaseră că lipsa somnului poate duce la luarea în greutate, fără a fi determinate clar efectele asupra metabolismului, scrie 20minutes...
Lipsa somnului îi face pe oameni excesiv de optimişti (studiu) New York, 8 mar/Agerpres/ - Oamenii care nu dorm au tendinţa să fie extrem de optimişti înainte să ia nişte hotărâri şi sunt mai înclinaţi decât ceilalţi să rişte, arată un studiu american publicat marţi şi citat de AFP.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.