Cele mai citite
 


Două treimi dintre americani sunt împotriva legii asigurărilor de sănătate /sondaj/
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două treimi dintre americani estimează că legea Obama privind asigurările de sănătate ar trebui abrogată de către Curtea Supremă sau din textul ei să fie scos articolul-cheie care face obligatorie încheierea unui contract de asigurări de sănătate, indică luni un sondaj ABC News/Washington Post, relatează AFP.
Potrivit sondajului, 52 % dintre persoanele chestionate de Langer Research associates se opun legii în întregime, dintre care 41 % în mod ''puternic'', faţă de 41 % care o susţin, dintre care un sfert în mod ''puternic''.
De asemenea, 67 % cred că legea ar trebui abrogată de Curtea Supremă, care se sesizează de caz săptămâna viitoare, sau cel puţin să fie scos din textul de lege articolul care face obligatorie încheierea unui contract de asigurări de sănătate.
Conform sondajului, 70 % dintre cei intervievaţi declară c-au auzit argumentele critice din ultimele săptămâni privind legea, faţă de 19 % care au auzit argumentele pozitive.
Sondaje precedente arată că unele aspecte din lege sunt apreciate, precum cel referitor la includerea în contractul de asigurări de sănătate încheiat de părinţi a copiilor studenţi în vârstă de până la 26 de ani.
Articolul din lege care face obligatorie încheierea unui contract de asigurări de sănătate până în 2014 este cel mai criticat.
Legea este susţinută de 63 % dintre democraţi, iar trei sferturi dintre republicani se opun legii.
Sondajul a fost realizat în perioada 7-10 martie, pe un eşantion de 1003 adulţi.AGERPRES/(Angela Sârbu
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asigurări de sănătate în Statele Unite: peste 7 milioane de înscrişi în Obamacare Casa Albă a anunţat marţi că şi-a atins obiectivul de 7 milioane de americani care au subscris la o asigurare de sănătate în cadrul controversatei reforme a sistemului de sănătate a lui Barack Obama, denumită "Obamacare", informează AFP şi Reuters.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
Congresul american aprobă acordarea de asigurări de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie Cele două camere ale Congresului SUA au aprobat miercuri un proiect de lege vizând furnizarea de asigurări medicale pentru salvatorii şi voluntarii de la 11 septembrie afectaţi de maladii legate de atentate, relatează AFP.