Cele mai citite
 


Harghita: Secţie modernă de imagistică medicală şi un nou computer tomograf, la spitalul din Odorheiu Secuiesc
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou computer tomograf a fost pus în funcţiune la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, unde s-a reabilitat complet şi secţia de imagistică medicală.
Managerul Spitalului municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că cele 34 de încăperi ale secţiei de imagistică medicală au fost modernizate şi renovate din fondurile proprii ale unităţii sanitare.
Cu această ocazie, a fost pus în funcţiune şi un nou computer tomograf performant, ce înlocuieşte fostul aparat, obţinut în urmă cu câţiva ani dintr-o donaţie şi care era uzat şi depăşit moral.
Computerul tomograf modern se află la dispoziţia pacienţilor 24 de ore din 24, cinci radiologi fiind pregătiţi permanent să efectueze această investigaţie. În plus, există posibilitatea ca, printr-un sistem de tele-radiologie, medicii să poată interpreta de acasă, din faţa calculatorului, tomografia computerizată.
Lukacs Antal a precizat că, zilnic, între cinci şi zece pacienţi au nevoie de tomografie computerizată, iar anual, în medie, peste 2.500 astfel de investigaţii se efectuează la spitalul din Odorheiu Secuiesc. Bolnavii care apelează la Spitalul municipal sunt atât din Harghita, cât şi din judeţele învecinate. Această unitate sanitară dispune de medici foarte buni şi nu se confruntă cu lipsa specialiştilor, aşa cum se întâmplă la alte spitale din judeţ.
"Aproximativ 40% dintre bolnavii spitalului sunt din afara zonei Odorhei, iar 18% sunt din afara judeţului cum ar fi Bacău, Braşov, Mureş sau Covasna. Numărul medicilor este suficient pentru toate specialităţile şi nu avem probleme legate de personal", a explicat Lukacs Antal.
Noul computer tomograf a costat 760.000 lei, puşi la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, iar investiţia în reabilitarea secţiei de imagistică medicală a fost de 280.000 lei, bani obţinuţi din veniturile proprii ale spitalului. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: A fost inaugurat noul computer tomograf al Spitalului judeţean de urgenţă Un computer tomograf a fost pus în funcţiune, miercuri seara, la Spitalului Judeţean de Urgenţă/SJU/ Bacău.
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Gral Medical ofera, in premiera, servicii de second opinion pentru imagistica medicala Rolul si beneficiile serviciilor de second opinion Intrebarile de genul : „Este posibil ca doctorul meu sa fi gresit? Rezultatul ar fi fost altul daca urmam alt tratament?” se regasesc in sufletul fiecarui pacient, dar si a membrilor familiei. In urma apelarii la serviciile de second opinion putem...
Spitalul Militar Cluj a achiziţionat în premieră în România, din fonduri proprii, un computer tomograf de ultimă generaţie spitalul Militar Cluj a achiziţionat un computer tomograf de ultimă generaţie, la care emisia de radiaţii este cu 40% mai mică decât a altor aparate similare.
Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la nivelul ministerului se lucrează la o evaluare a aparaturii performante existente în spitalele din ţară, întrucât se intenţionează achiziţionarea de aparatură specializată printr-un acord-cadru...