Cele mai citite
 


Social-democraţii se întâlnesc miercuri cu reprezentanţii industriei farmaceutice şi ai distribuitorilor de medicamente
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Social-democraţii din Departamentul de Sănătate se vor întâlni miercuri, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, pentru definirea unei viziuni asupra legislaţiei necesare pentru a reglementa domeniul sănătăţii.
Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, după constituirea unui grup tehnic de lucru, care a elaborat, în luna ianuarie, câteva principii care stau la baza discuţiilor cu reprezentanţii pacienţilor, ai profesioniştilor din sănătate, ai industriei şi furnizorilor de servicii din domeniu, membrii departamentului şi-au propus organizarea primelor reuniuni, împreună cu colegii parlamentari din cadrul USL.
După o întâlnire care a avut loc în februarie cu reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi, social-democraţii se vor întâlni cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, cu scopul de a identifica acele căi de acţiune viitoare pentru accesul decent al populaţiei la medicamente, asigurarea aprovizionării fără discontinuităţi a unităţilor medicale şi predictibilitatea politicii medicamentului, a mecanismelor de finanţare şi de taxare din domeniu.
''Parteneriatul în interesul pacientului, dintre autorităţile statului şi toţi cei implicaţi în domeniul farmaceutic este, cu siguranţă, una dintre soluţiile rezolvării crizei prin care trece astăzi sistemul sanitar din România'', se arată în comunicatul PSD.
În acest scop, miercuri, la Palatul Parlamentului, va avea loc o dezbatere amplă, pe ordinea de zi fiind teme legate de mecanisme financiare predictibile pentru echilibrarea pieţei farmaceutice cu referire la politica responsabilă de preţ a medicamentului care să asigure aprovizionarea fără discontinuităţi a pieţei farmaceutice, termene de plată şi de taxare agreate, împărţirea riscurilor. O altă temă se va referi la un parteneriat real în interesul pacientului cu producătorii, distribuitorii şi farmaciile. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Întâlnire a PSD cu reprezentanţii industriei farmaceutice şi ai distribuitorilor de medicamente Membrii Departamentului de Sănătate al PSD se vor întâlni miercuri, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, pentru definirea unei viziuni asupra legislaţiei necesare pentru a reglementa domeniul sănătăţii.
Problemele pieţei medicamentelor, dezbătute de specialişti şi social-democraţi Membrii Departamentului de Sănătate al PSD s-au întâlnit miercuri, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, pentru definirea unei viziuni asupra legislaţiei necesare pentru a reglementa domeniul sănătăţii.
Sistemul sanitar din România, în dezbaterea specialiştilor Departamentul de Sănătate al PSD a organizat la Palatul Parlamentului prima reuniune a Grupului parlamentar al PSD cu reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor din România, informează un comunicat al formaţiunii politice remis marţi AGERPRES.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Dezbatere pe tema legii Sănătăţii, descentralizării spitalelor şi sistemului de coplată Medici clujeni de renume, reprezentanţi ai companiei producătoare de medicamente "Terapia", responsabili din sistemul sanitar şi ai autorităţilor locale au participat, joi seara, la dezbaterea cu tema "Sănătatea între descentralizarea spitalelor şi sistemul de coplată", organizată la Cluj-Napoca de senatorul...
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.