Cele mai citite
 


Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă dă în folosinţă un tomograf de ultimă generaţie
miercuri, 21 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va da, miercuri, în folosinţă tomograful achiziţionat anul trecut, aparatul fiind unul de ultimă generaţie.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că tomograful are o garanţie de 12 luni, existând patru medici care îl vor putea utiliza în beneficiul pacienţilor.
'O investigaţie de felul acesta se efectuează după ce se epuizează toate celelalte mijloace de investigare. Sigur, sunt şi investigaţii care se vor face în primul rând la acest aparat şi mă refer la cazurile de traumatisme craniene, conform procedurilor şi ghidurilor clinice', a declarat directorul SJU, Ion Popescu.
El a mai spus că pacienţii asiguraţi nu vor plăti investigaţiile care se vor efectua cu acest aparat, cei neasiguraţi urmând să achite o contravaloare a investigaţiei care variază între 100 la 600 de lei, în funcţie de complexitatea acesteia.
'Am discutat cu medicii şi am recomandat utilizarea cu parcimonie a aparatului, pentru că va fi o presiune foarte mare din partea oamenilor care vor dori să se interneze şi să-şi facă tomografii doar pentru că sunt asiguraţi sau au ei unele suspiciuni neconfirmate de medicii de specialitate', a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.
La rândul său, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Laurenţia Militaru, a afirmat că Ministerul Sănătăţii a alocat pentru tomograful care va fi pus în funcţiune începând de miercuri 1,8 milioane de lei şi că în ultimii 12 ani niciun director nu a reuşit să atragă finanţare pentru achiziţionarea unui asemenea aparat.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, a declarat, în timpul aceleiaşi conferinţe de presă, că pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă SJU este nevoie de 12 milioane de lei şi a amintit că în perioada 2008-2011 Consiliul a alocat 6 milioane de lei pentru investiţiile necesare celei mai importante unităţi spitaliceşti din judeţ.
'Ne căznim să realizăm o investiţie cu fonduri europene - reabilitarea SJU. Este o investiţie de mare anvergură financiară - în valoare de circa 15 milioane de lei - dar de o importanţă deosebită, având în vedere că este vorba de anveloparea întregii clădiri a spitalului, a policlinicii şi a celorlalte clădiri. Proiectul este acum în etapa de evaluare', a menţionat preşedintele CJ, Victor Tarhon.
Achiziţionat anul trecut, tomograful nu a putut fi pus în funcţiune până în prezent din cauza unei autorizaţii care a fost emisă recent.
În prezent, în judeţul Tulcea, mai există un singur computer tomograf aparţinând unei societăţi private, persoanele care nu erau mulţumite de calitatea serviciilor din acest cabinet preferând să meargă în judeţele vecine, Galaţi, Constanţa sau Brăila. AGERPRES-FOTO FLUX/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful DSP Brăila: Un tomograf al Spitalului Judeţean s-a stricat din cauza numărului mare de expuneri Unul din cele două tomografe defecte de la Spitalul Judeţean Brăila s-ar fi stricat din cauza numărului mare de expuneri, după cum a declarat luni, în conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Sibiu: SCJU va fi dotat cu un RMN, un angiograf şi un computer tomograf noi Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), va putea fi dotat de anul viitor cu aparatură nouă în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, fiind vorba de un RMN, un angiograf şi un computer tomograf, conform unui comunicat remis marţi, AGERPRES...