Cele mai citite
 


Alba: Puţine dintre izvoarele publice aflate în vecinătatea drumurilor naţionale şi judeţene sunt corespunzătoare ca şi calitate
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar o mică parte dintre izvoarele publice aflate în vecinătatea drumurilor judeţene şi naţionale intens frecventate de pe raza judeţului Alba sunt corespunzătoare din punct de vedere al calităţii apei.
Cu toate că doar un număr mic de primării, adică proprietarii izvoarelor respective, au solicitat analize contra cost, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a recoltat probe din toate sursele publice de apă aflate în vecinătatea drumurilor judeţene şi naţionale intens frecventate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al DSP, Horea Timiş. Din cele 71 de probe analizate anul trecut, doar 21 au fost corespunzătoare.
Pentru fiecare probă de apă se efectuează în medie 11 analize.
În conformitate cu Legea 311/2004 pentru modificarea şi completarea Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile, costul analizelor probelor de apă recoltate de DSP Alba trebuie să fie suportat de proprietarii surselor de apă (în cazul izvoarelor publice fiind vorba de primării).
Laboratorul DSP Alba, aflat în curs de acreditare, a efectuat în total analiza a aproximativ 1.200 de probe de apă, din care procentul probelor necorespunzătoare a fost nesemnificativ pentru apa distribuită în sistem centralizat de operatorul de apă SC APA CTTA SA.
Prin compartimentul de inspecţie sanitară, DSP efectuează controlul sistemelor de aprovizionare cu apă. În 2011, au fost desfăşurate 19 controale, din care 17 la nivelul instalaţiilor centrale şi 2 la nivelul instalaţiilor locale. Din probele de apă recoltate, o singură probă a fost necorespunzătoare. Neconformităţile au fost sancţionate cu două avertismente, a precizat Timiş.
În 2012 s-au efectuat 7 controale, din care 3 la nivelul instalaţiilor centrale (distribuitor) şi 4 la nivelul instalaţiilor locale. Din probele recoltate, două au fost necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic, neconformităţile fiind sancţionate cu două avertismente şi o amendă în valoare de 3.000 de lei.
În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, o hotărâre prin care 22 Martie devenea Ziua Mondială a Apei. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Majoritatea izvoarelor publice, necorespunzătoare bacteriologic, cu nitraţi sau amoniu Mai puţin de 20% din izvoarele publice analizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în acest an corespund din punct de vedere al calităţii apei, majoritatea celor 142 de surse examinate fiind necorespunzătoare bacteriologic sau chimic, unele conţinând şi nitraţi sau amoniu.
DSP Alba: În judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiş, susţine că în judeţ sunt prea multe secţii de chirurgie, respectiv şapte, comparativ cu numărul de pacienţi, şi, în consecinţă, ar trebui regândită structura medicală.
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.
Alba: Mai multe nereguli constatate în ultimul an şi jumătate la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde şoarecii mişună prin saloane potrivit unor filmuleţe postate pe o reţea de socializare de către un pacient, a fost sancţionat în ultimul an şi jumătate de inspectorii sanitari cu trei avertismente şi cu o amendă, potrivit unei informări remisă presei vineri...
Alba: Urme de fier, în apa potabilă distribuită în sistem centralizat în Blaj şi Ocna Mureş Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - Apa potabilă distribuită în sistem centralizat în zonele Blaj şi Ocna Mureş a avut anul trecut un parametru analizat pentru care s-a notificat neconformarea într-un procent semnificativ de probe recoltate, şi anume fierul, potrivit datelor prezentate miercuri într-o conferinţă...
Alba:Spitale amendate pentru nerespectarea procedurilor în cazul fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate cu câte 10.000 de lei în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în cazul fetiţei de 11 ani, aflată în plasament maternal, care a decedat la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui.