Cele mai citite
 


Asociaţia Psihologilor: Psihologii din România nu sunt trataţi echitabil
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Psihologii din România nu sunt trataţi echitabil, nu le este permis accesul la fonduri europene şi nici nu le sunt decontate serviciile, susţin reprezentanţii acestora într-un comunicat de presă remis miercuri.
În România există un psihoterapeut la 11.000 de pacienţi, în timp ce în comunităţile europene există unul la 1.500.
'Psihologii reprezintă o soluţie la problemele oamenilor, deoarece prin intervenţia lor oamenii cu venituri mici ar putea beneficia de servicii prin care, însănătoşindu-se, să aibă o mai bună calitate a vieţii. Din păcate, a fi psiholog înseamnă în continuare să fii la limita supravieţuirii. Există 25.000 de psihologi români ce ne pot ajuta să trecem peste criză şi depresie, poate că domnul Cepoi şi domnul Băsescu ar trebui să ia în calcul acest aspect', a declarat dr. Bebe Mihăescu, membru al Comisiei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Asociaţiei Psihologilor, citat în comunicat.
Deşi profesia de psiholog există în nomenclatorul profesiilor din România, psihologul nu are parte de susţinere şi de mediatizare, cu toate că, prin activitatea lor, ei devin lideri de opinie în societate.
O dispoziţie recentă a preşedintelui Comitetului Director al Colegiului Psihologilor din România impune folosirea de timbre profesionale pentru "securizarea actelor profesionale ale psihologilor români".
Măsura a fost adoptată în regim de urgenţă şi urmează a fi valabilă începând cu 1 aprilie. Astfel, psihologii cu drept de liberă practică vor fi obligaţi să achiziţioneze timbre profesionale ce trebuie aplicate pe fiecare act profesional emis, pe lângă ştampilă sau parafă, spun reprezentanţii psihologilor.
'Psihologii sunt revoltaţi pentru că, în lipsa unui cadru legislativ corect, ei sunt obligaţi să cumpere un număr de timbre care să le permită să activeze. Acest timbru este de fapt o afacere - 'Afacerea Timbrul' - şi vom face apel şi la DNA pentru investigarea situaţiei', susţine dr. Vasile Mihăescu.
Potrivit sursei, psihologii se declară nemulţumiţi de modul în care Colegiul Psihologilor reprezintă interesele membrilor săi. Preşedintele Colegiului a luat o decizie care afectează întreaga desfăşurare a activităţii psihologilor, fără consultarea Comitetului Director şi fără informarea prealabilă a comunităţii profesionale, se arată în comunicat.
'Nu se cunoaşte modul în care a fost adoptat actul normativ, unde ajung banii de pe timbre sau cui folosesc. Nu înţelegem de ce Colegiul Psihologilor trebuie să finanţeze Poşta Română', a adăugat dr. Mihăescu.
Acesta afirmă că 'Mihai Aniţei, preşedintele organizaţiei, a emis abuziv un document fără a ţine seama de Comitetul Director, prin care fiecare psiholog din România este obligat să cumpere un număr de timbre, lucru inexplicabil, deoarece în legea psihologilor nu este stipulat acest aspect'. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Colegiul Psihologilor, nemulţumit de tratamentul CNAS Colegiul Psihologilor din România îşi exprimă nemulţumirea faţă de tratamentul discriminatoriu la care sunt supuşi psihologii de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Primăria Târgu Mureş se pregăteşte pentru accesarea de fonduri europene pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical Primăria Târgu Mureş a invitat Consiliul Judeţean Mureş să participe, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei 'Life Tech City', pentru crearea polului de competitivitate pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală, condiţie prealabilă pentru accesarea fondurilor...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...