Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Trei copii cu gripă şi un pensionar decedat din cauza pneumoniei, într-o săptămână, potrivit DSP
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un pensionar din judeţul Bistriţa-Năsăud a decedat după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, iar trei copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani au fost diagnosticaţi cu gripă, potrivit bilanţului infecţiilor respiratorii din ultima săptămână, publicat miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Pensionarul încadrat la grupă de vârstă de peste 65 de ani este cea de-a doua persoană din judeţ care moare în această lună din cauza pneumoniei, primul fiind un bărbat de 54 de ani din Bistriţa, decedat pe 4 martie.
De asemenea, numărul copiilor care s-au îmbolnăvit de gripă în această lună a ajuns la patru.
Săptămâna trecută, la nivelul judeţului au fost înregistrate 3.169 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 49 de pacienţi ajungând pe patul de spital. Cele mai multe îmbolnăviri au avut loc la grupa de vârstă 5-14 ani (1.063 de cazuri), însă cele mai grave s-au înregistrat la persoanele de peste 65 de ani, 10% dintre cei 110 pacienţi fiind spitalizaţi.
Alţi 388 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 42 fiind internaţi, cele mai afectate grupe de vârstă fiind cea de peste 65 de ani şi cea între 15 şi 49 de ani. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Un nou deces din cauza unei pneumonii; numărul cazurilor de gripă, în creştere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a raportat un nou deces provocat de o pneumonie, în cazul unui bărbat de 50 de ani din municipiul Bistriţa, care suferea şi de o boală de inimă cronică.
Bistriţa-Năsăud: Al doilea deces din cauza pneumoniei, în această iarnă Un bărbat de 64 ani, diagnosticat cu pneumonie, a murit săptămâna trecută, fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în judeţul Bistriţa-Năsăud în această iarnă.
Bistriţa-Năsăud: Patru decese cauzate de pneumonie de la începutul lunii mai Patru persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud au decedat, în prima decadă a lunii mai, din cauza pneumoniei, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în toate cazurile fiind vorba de adulţi diagnosticaţi şi cu alte boli.
Bistriţa-Năsăud: Doi bărbaţi decedaţi din cauza pneumoniei Doi bărbaţi de 31 şi, respectiv, 79 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud au decedat în ultima săptămână după ce s-au îmbolnăvit de pneumonie.