Cele mai citite
 


Dr. Benedek Istvan (UDMR) consideră că ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş este o 'manipulare grosolană'
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş este ''o manipulare grosolană'' şi că în realitate se doreşte doar dezvoltarea unor secţii şi crearea competiţiei.
''Îmi pare extraordinar de rău şi mă doare acea manipulare care se întâmplă cu aceşti tineri. Nu merită aceşti tineri să fie aşa manipulaţi şi să fie aşa prostiţi. De fapt sunt nişte oameni care vor deveni medici, dar ceea ce se întâmplă este de neadmis. Este o manipulare grosolană. Este vorba de a pune la punct puţin secţiile care nu aveau posibilitate de dezvoltare şi să intre în concurenţă, şi văd că unora nu le place concurenţa. Ce se întâmplă la ora actuală este dezgustător'', a declarat dr. Benedek, care este cadru didactic la UMF Târgu Mureş.
Benedek crede că această manipulare ''nu are nicio legătură cu facultatea'', ci cu faptul că unii încearcă să îşi ascundă anumite investiţii.
''Doar că la facultate s-a făcut altceva decât ceea ce trebuia. S-au făcut catedră de sport, terenuri de sport, s-au băgat o grămadă de bani şi unii sunt speriaţi că vor fi traşi la răspundere'', a precizat liderul UDMR Târgu Mureş.
Acesta a spus că marea problemă din spitale este că medicii români nu ştiu să vorbească în limba maghiară pentru a fi înţeleşi de pacienţii maghiari.
''Problema cea mai mare la ora actuală este că unii nu pot să discute cu bolnavii. Când cineva suferă, e speriat, cum se poate exprima cel mai bine, un om în dificultate, în necaz? Cel mai bine se poate exprima în limba maternă, pe limba lui. Apar o grămadă de medici care habar nu au, nu pot să converseze cu bolnavii, nu pot să vorbească în limba maghiară cu bolnavii. Asta este problema, nu invers. Toţi cei care intră la UMF au examen de limba română, odată cu bacalaureatul să dea examene în limba română. Sunt aici în calitate de profesor al acestei universităţi, care cunosc realitatea şi ştiu cât a fost distrusă, în mod voit, secţia maghiară'', a susţinut Istvan Benedek.
Acesta a invocat existenţa unor ''probleme extraordinar de mari în management la nivelul UMF'', a arătat că există o lege a educaţiei care trebuie respectată şi că ''ori respectăm legea, ori facem o facultate separată''.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Sever Voinescu: O soluţie pentru situaţia de la UMF Târgu Mureş e adoptarea unei HG Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, susţine că una dintre variantele luate în calcul pentru rezolvarea solicitării UDMR de înfiinţare a unei linii de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş este adoptarea unei hotărâri de guvern şi că unitatea coaliţiei...