Cele mai citite
 


Echipamente speciale de protecţie pentru salvatorii SMURD
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile SMURD din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Mureş, Covasna şi Braşov vor beneficia de peste 300 de echipamente speciale de protecţie.
Aceste echipamente, donate de E.ON, sunt destinate noilor echipe de intervenţie înfiinţate în judeţele menţionate, precum şi înlocuirii echipamentelor uzate. În total, peste 100 de echipaje de prim ajutor de pe ambulanţele SMURD vor fi dotate cu aceste echipamente de protecţie pentru a interveni în siguranţă în situaţii de urgenţă.
Prin această acţiune, E.ON îşi consolidează parteneriatul strategic cu SMURD început în urmă cu şase ani, când a fost printre primele companii private care s-au implicat în susţinerea directă a acestui serviciu de urgenţă.
"Ne-am decis să cumpărăm peste 300 de echipamente pentru SMURD din mai multe judeţe. SMURD respectă regulile de încredere, implicare în comunitate şi pentru noi este un parteneriat strategic", a subliniat Frank Hajdinjak, directorul general al E.On România.
La rândul său dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei SMURD, a evidenţiat în conferinţa de presă că SMURD are mare nevoie de aceste echipamente întrucât 'este un serviciu în continuă expansiune şi aproape lunar punem bazele a noi echipe de intervenţie. De aceea, sprijinul venit din partea Grupului E.ON ne ajută să beneficiem de o protecţie
sporită prin intermediul acestor echipamente speciale".
Arafat a mai subliniat că această companie a mai ajutat SMURD şi cu alte prilejuri, spirjinul acordat depăşind suma de 380.000 de euro, bani fiind destinaţi finanţării de proiecte de dezvoltare ale SMURD. Printre acestea se numără dotarea bazei aeriene, organizarea de cursuri de formare a salvatorilor şi a asistenţei medicale de urgenţă, achiziţionarea de echipamente şi susţinerea campaniei de promovare a serviciilor medicale de urgenţă.
În urma parteneriatul cu SMURD, angajaţii grupului E.ON beneficiează de cursuri de prim ajutor şi instruire pe cazurile de intervenţie de urgenţă.
"Profesionalismul şi performanţele personalului SMURD sunt binecunoscute şi sunt demonstrate prin miile de vieţi salvate de la înfiinţarea sa. Parteneriatul este doar una dintre modalităţile prin care Grupul E.ON încearcă să contribuie la sănătatea comunităţilor locale unde îşi desfăşoară activitatea", a subliniat Frank Hajdinjak.
Dr. Raed Arafat a spus că o prioritate importată a fundaţiei este achiziţionarea unui avion pentru asistenţă medicală şi a încă două elicoptere. El a accentuat faptul că Fundaţia SMURD are cinci parteneri care îi sunt alături de mulţi ani şi speră ca această colaborare să dureze încă mulţi ani de aici înainte.
La rândul său, col. Mircea Lucaciu, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a evidenţiat importanţa donaţiei şi utilitatea ei. Acesta şi-a exprimat dorinţa de a extinde colaborarea cu E.ON şi a menţionat că va fi inaugurat un nou serviciu SMURD la Caraş-Severin, dar şi în Teleorman. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Noi centre de formare în sprijinul SMURD Fundaţia pentru SMURD a predat miercuri kit-urile necesare activităţii de instruire a viitorilor paramedici care încadrează ambulanţele SMURD