Cele mai citite
 


Grecia: Angajaţii spitalelor, în grevă
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciile spitaliceşti din Grecia sunt perturbate miercuri de o grevă şi de proteste ale personalului medical împotriva măsurilor de austeritate şi a întârzierilor salariale, transmite Associated Press.
Medicii şi ceilalţi angajaţi ai spitalelor publice din regiunea Atenei vor intra într-o grevă de trei ore şi vor demonstra în faţa Ministerului Sănătăţii începând de la ora 12.00 (10.00 GMT).

Medicii din spitale mai protestează prin încetinirea lucrului, din cauza întârzierilor la plata orelor suplimentare.

Cheltuielile din sănătate au fost afectate de noile tăieri bugetare menite să asigure Greciei primirea împrumuturilor de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Parlamentul elen a ratificat, în noaptea de marţi spre miercuri, cel de-al doilea plan european de asistenţă financiară care prevede un împrumut în valoare de 130 de miliarde euro până în 2015.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proteste la Centrele de transfuzie sanguină din Cluj şi Satu Mare O grevă spontană a fost declanşată luni de personalul medical al Centrului de Transfuzii Sanguine ca urmare a neacordării sporurilor cuvenite pe luna octombrie, precum şi a anunţului Ministerului Sănătăţii privind diminuarea salariului pe lunile noiembrie şi decembrie cu 15%.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Grevă de avertisment a sindicaliştilor Federaţiei Sanitas Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas continuă calendarul de proteste prin organizarea, miercuri, a unei greve japoneze, cu purtarea de banderole albe.
Mehedinţi: Grevă de avertisment la Spitalul municipiului Orşova Cadrele medicale de la Spitalul municipiului Orşova au declanşat, miercuri, o grevă de avertisment fără încetarea activităţii.
Nicolăescu despre proteste: Nu putem, peste noapte, să rezolvăm ce nu s-a rezolvat în patru ani Ministrul Eugen Nicolăescu consideră că în sistemul sanitar nu poate fi rezolvat "peste noapte" ce nu s-a rezolvat în patru ani, el reproşându-le angajaţilor care au intrat luni în grevă de avertisment că nu au apelat la această formă de protest atunci când salariile le-au fost reduse cu 25%.
Sindicaliştii din sănătate suspendă pichetul de vineri Sindicaliştii din sectorul sanitar îşi suspendă acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, joi, AGERPRES.