Cele mai citite
 


OMS: 70.000 de copii mor anual în lume de tuberculoză
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 70.000 de copii mor anual în lume de tuberculoză, o maladie ce trece deseori neobservată în rândul celor mai tineri din cauza dificultăţii în ce priveşte recunoaşterea simptomelor, a afirmat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
''Deseori tuberculoza nu este diagnosticată la copii /.../, deoarece simptomele la ei nu sunt specifice'', a declarat într-o conferinţă de presă Malgosia Grzemska, responsabilă din cadrul departamentului OMS ''Să punem capăt tuberculozei''.
La adulţi, tuberculoza se manifestă printr-o tuse neîncetată. ''Copiii pot deseori să nu tuşească, dar sunt letargici, mai puţin jucăuşi'', a precizat dna Grzemska.
Experta a explicat că OMS recomandă tratarea preventivă a copiilor care locuiesc în gospodării unde un adult suferă de tuberculoză.
Aproape o jumătate de milion de copii şi bebeluşi sunt atinşi de tuberculoză în fiecare an.
De asemenea, mai mult de două miliarde de persoane, respectiv aproape o treime din populaţia mondială, sunt contaminate cu bacilul tuberculos, microbul aflat la originea tuberculozei, potrivit statisticilor OMS.
Un purtător de bacil din zece va dezvolta maladia în cursul existenţei sale. Riscul este mai mare pentru persoanele care au HIV.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS face apel la peste 30 de ţări să elimine tuberculoza la orizontul lui 2050 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel joi la peste 30 de ţări să adopte în această săptămână, cu ocazia unei reuniuni ce va avea loc la 4 şi 5 iulie la Roma, un nou cadru pentru a elimina tuberculoza la orizontul lui 2050, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra înmulţirii cazurilor de infectare cu HIV la bebeluşi în estul Ucrainei Sute de bebeluşi ar fi infectaţi cu HIV în estul Ucrainei, unde unităţile de îngrijire au fost atacate şi nu mai pot preveni transmiterea virusului de la mame la copii, a atras marţi atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează DPA.
OMS recomandă un test de diagnostic rapid pentru tuberculoza multirezistentă Berna, 13 mai /Agerpres / - Un nou test de diagnosticare rapidă, în 48 de ore, a tuberculozei multirezistente (TB-MR) este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în lupta împotriva acestei boli care ucide anual 190.000 de oameni în întreaga lume, informează agenţia France Presse.
Peste 900.000 de vieţi salvate datorită colaborării între serviciile privind HIV şi tuberculoza /OMS/ Îmbunătăţirea colaborării între serviciile pentru tuberculoză şi cele pentru HIV/SIDA a permis salvarea a circa 910.000 de vieţi omeneşti la nivel mondial, în ultimii şase ani, relevă statisticile publicate vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, transmite AFP.