Cele mai citite
 


Programul-pilot "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programul-pilot de tip "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri şi se va derula pe o perioadă de şase luni în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciar Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Conform unui comunicat al ANP, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a considerat necesară implementarea unor metode moderne de medicină, care să vină în întâmpinarea eficientizării actului medical, optimizării acordării asistenţei medicale pentru persoanele private de libertate, cât şi pentru personalul din sistemul penitenciar românesc.
De asemenea, s-a avut în vedere reducerea cheltuielilor ocazionate de activităţile de tip medical, precum şi depăşirea impedimentelor legate de lipsa personalului de specialitate. La nivelul fiecărei unităţi implicate în acest proiect au fost stabilite echipe de implementare constituite din personal medical (medici şi asistenţi medicali), precum şi specialişti IT.
Aplicaţia de telemedicină permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă, din spital penitenciar, la distanţă, în unităţi penitenciare, fără a mai necesita transportul de urgenţă a pacientului, reducerea costurilor şi riscurilor generate de internările în alte reţele sanitare, creşterea standardelor de asistenţă medicală din sistem, similare cu cele din reţelele civile.
Conducerea Penitenciarul Spital Dej a depus în decursul anilor precedenţi toate eforturile necesare implementării şi deprinderii personalului medical cu aspectele teoretice şi practice legate de telemedicină, colaborând în acest sens cu instituţii precum Fundaţia Health Through Walls, Clinica de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Universitar Saint Elizabeth - Nebraska şi altele, beneficiind atât de sprijin teoretic, cât şi material în acest sens.
Pentru a preveni situaţiile în care, în cursul actului medical, unele afecţiuni nu pot fi rezolvate din cauza lipsei de specialişti în anumite ramuri medicale, a fost solicitat şi obţinut sprijinul Ministerului Sănătăţii, care, prin intermediul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, va asigura conectarea proiectului pilot de telemedicină din sistemul penitenciar românesc cu sistemul naţional de telemedicină. AGERPRES/(AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Sistem de telemedicină în Penitenciarul Gherla Persoanele private de libertate vor beneficia de un sistem de telemedicină care permite acordarea de asistenţă medicală la distanţă.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Cluj: Proiect pilot derulat din acest an de Spitalul Penitenciar Dej Spitalul Penitenciar din Dej va derula un proiect pilot, menit să optimizeze calitatea actului medical, care va fi preluat de celelalte cinci spitale similare din ţară.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: