Cele mai citite
 


Argeş: Anchetă la spitalul din Costeşti, după moartea unui nou-născut
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea spitalului din oraşul Costeşti a deschis, luni, o anchetă administrativă, după ce o femeie care a născut în urmă cu două săptămâni a acuzat personalul medical că ar fi provocat, din neglijenţă, moartea copilului, transmite corespondentul AGERPRES.
Femeia, în vârstă de 34 de ani, a născut pe data de 20 septembrie. Ea susţine că a auzit, în timpul naşterii, o discuţie între cadrele medicale, care spuneau că bebeluşul respiră, dar apoi i s-a comunicat că acesta s-a născut mort.
În urma sesizării formulate de femeie, conducerea unităţii medicale a declanşat o anchetă administrativă, cazul fiind cercetat de o comisie formată din trei medici şi un jurist.

Potrivit directorului spitalului din Costeşti, doctorul Eduard Ciobanu, atât datele trecute în foaia de observaţie, cât şi concluziile examenului medico-legal indică faptul că bebeluşul nu a respirat, deci s-a născut mort. Directorul a dat asigurări că, şi în aceste condiţii, ancheta administrativă se desfăşoară în continuare, până la clarificarea tuturor aspectelor cazului.
Medicul care a asistat-o la naştere pe femeie nu mai lucrează la spitalul din Costeşti. Cetăţean al Muntenegru, acesta a avut un contract de colaborare pe perioadă nedeterminată cu unitatea medicală, care a expirat pe 1 octombrie şi nu a mai fost prelungit, din lipsă de fonduri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A născut două siameze O femeie din localitatea Alexeni, comuna Ţibana, a reuşit să uimească întregul sat după ce a născut, la dispensarul din localitate, două fete ce împărţeau acelaşi cap, trunchi şi abdomen şi care, din păcate, erau fără viaţă.
Una din zece naşteri este prematură (raport) Aproximativ o naştere din zece, dintr-un total de 13 milioane de naşteri din întreaga lume, este prematură, iar peste 1 milion dintre copiii născuţi prematur nu supravieţuiesc, conform unui raport publicat duminică în SUA, informează AFP.
Botoşani: Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei privind suspiciunile de malpraxis de la Maternitate Botoşani, 22 oct/ Agerpres/- Comisia constituită prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a prezentat, miercuri, primele concluzii ale anchetei derulate în cazul femeii de 35 de ani care a fost operată de patru ori după o naştere şi al cărei copil...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Nasterea - limba engleza Afla care sunt etapele nasterii.
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.