Cele mai citite
 


SANITAS solicită USL să sprijine adoptarea proiectului de lege privind amnistierea fiscală a funcţionarilor publici
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Federaţiei SANITAS solicită Uniunii Social Liberale (USL) să sprijine adoptarea proiectului de lege privind amnistierea fiscală a funcţionarilor din administraţia publică, care au beneficiat de anumite sporuri potrivit prevederilor contractuale colective de muncă, se arată într-un comunicat al Federaţiei remis miercuri AGERPRES.
'Dorim, în paralel, să salutăm iniţiativa Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), referitoare la emiterea proiectului de act normativ privind amnistierea fiscală a categoriei menţionate de funcţionari publici. Totodată, le solicităm preşedinţilor celor trei formaţiuni politice din componenţa Uniunii Social Liberale să dispună prezenţa în şedinţa comună a comisiilor de sănătate şi administraţie publică din Camera Deputaţilor, în vederea adoptării proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010, în forma convenită cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii', a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS.
Acesta a apreciat că adoptarea acestui proiect de lege poate contribui la acordarea integrală a tichetelor de masă şi a drepturilor salariale, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Aproximativ de 300.000 de angajaţi ai unor autorităţi şi instituţii publice nu vor mai fi obligaţi să restituie sporurile salariale de care au beneficiat în perioada 2008-2010 în baza contractelor/acordurilor colective de muncă, a afirmat, marţi, ministrul Mediului, deputatul UDMR Laszlo Borbely. El a declarat că această măsură nu va avea impact negativ asupra bugetului de stat.
El a precizat că "amnistia fiscală" constituie scopul propunerii legislative iniţiată de 20 de deputaţi şi opt deputaţi UDMR şi va fi depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Sindicaliştii de la SANITAS au încheiat pichetul din faţa Ministerului Sănătăţii Cei aproximativ 100 de membri ai Federaţiei SANITAS din România care au pichetat luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, au încheiat la ora 12,00 acţiunea revendicativă, fără să se înregistreze niciun fel de incidente.
Sindicatele cer Ministerului Sănătăţii discuţii pe marginea proiectului de lege a sănătăţii Federaţia Sanitas din România solicită Ministerului Sănătăţii elaborarea unui calendar de lucru cu partenerii sociali, în special cu federaţiile sindicale reprezentative din domeniul medical, pe tema proiectului de lege a sănătăţii, conform unui comunicat al organizaţiei sindicale dat joi publicităţii...
Federaţia Sanitas: Ministerul Sănătăţii trebuie să discute cu sindicatele pe marginea proiectului de lege a sănătăţii Federaţia Sanitas din România solicită Ministerului Sănătăţii elaborarea unui calendar de lucru cu partenerii sociali, în special cu federaţiile sindicale reprezentative din domeniul medical, pe tema proiectului de lege a sănătăţii, conform unui comunicat al organizaţiei sindicale dat joi publicităţii...
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.