Cele mai citite
 


Vâlcea: Senatorul Laurenţiu Coca solicită MS îmbunătăţirea serviciilor sanitare în zona pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Laurenţiu Coca a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea serviciului de ambulanţă Brezoi, precum şi înfiinţarea unui punct sanitar în zona viitoarei pârtii de schi de la Obârşia Lotrului.
"În prezent, în judeţul Vâlcea se află în implementare proiectul 'Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa', în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale, precum şi exploatarea resurselor turistice în toate anotimpurile. În urma acestui proiect se vor inaugura în această lună mai multe pârtii de schi, instalaţii gen, telegondolă, teleschiuri şi alte asemenea obiective. Devine astfel necesară înfiinţarea unui punct sanitar în zonă şi dotarea serviciului de ambulanţă din oraşul Brezoi, aflat la 60 de kilometri distanţă, cu un vehicul nou, dar care să corespundă condiţiilor de iarnă", a precizat miercuri pentru AGERPRES parlamentarul social-democrat.
Laurenţiu Coca a mai spus că spitalul din Brezoi ar putea începe cu ministerul discuţii cu privire la înfiinţarea unei secţii de ortopedie.
"Spitalele de urgenţă cele mai apropiate de pârtia de schi de la Obârşie sunt în prezent cele din Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, situate din câte ştim la peste 80 de kilometri distanţă. Cred că în viitorul apropiat Spitalul Orăşenesc din Brezoi, precum şi Staţia de Ambulanţă trebuie să se pregăteasă pentru a corespunde unor noi parametri ţinând cont de dezvoltarea şi afluxul de turişti care vor veni pe Valea Lotrului", a adăugat Coca. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul PSD deVâlcea, Aurel Vlădoiu doreşte îmbunătăţirea sistemului sanitar în zona de nord a judeţului Deputatul PSD de Vâlcea, Aurel Vlădoiu, solicită Ministerului Sănătăţii dotarea Servicului Judeţean de Ambulanţă şi totodată deblocarea posturilor pentru a "se putea acoperi cu personal medical zona de nord, a Transalpinei"
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
Vâlcea: CJ solicită sprijinul MS pentru înfiinţarea unui punct sanitar în zona Transalpina Ski Resort Consiliul Judeţean Vâlcea împreună cu Consiliul Local Voineasa solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea în zona Obârşia Lotrului a unui punct sanitar, având în vedere afluxul mare de turişti spre Transalpina Ski Resort.
Vâlcea: Fonduri alocate de MS pentru un tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a făcut un apel Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a depune actele necesare astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată să achiziţioneze un tomograf nou, a cărui valoare a fost aprobată de ministrul Sănăţii.
Proiect de OU de restructurare organizatorică în sănătate: opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene Serviciul de ambulanţă aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii ar urma să aibă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MS, opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene de ambulanţă, staţii, substaţii şi puncte de lucru.
Vâlcea: Cîlea solicită din nou înfiinţarea de urgenţă a unui punct sanitar la Obârşia Lotrului Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat vineri că după zecile de memorii adresate Ministerului Sănătăţii şi urma accidentelor grave petrecute pe pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, ar trebui de urgenţă să fie înfiinţat un punct sanitar modern în zonă.