Cele mai citite
 


Zentiva planifică investiţii de 1,41 milioane euro, în acest an
joi, 22 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul de Administraţie al companiei farmaceutice Zentiva a aprobat un plan de investiţii în valoare de 1,411 milioane de euro pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
Potrivit sursei citate, aprobarea planului de investiţii pentru 2012 s-a făcut sub condiţia aprobării bugetului aferent anului în curs de către Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii convocată pentru 26 (27) aprilie.
Din valoarea totală a investiţiilor preconizate, o sumă de 476.000 de euro urmează să fie alocată pentru creşterea capacităţii de răcire pentru deservirea noilor tehnologii, incluzând îmbunătăţirea eficienţei energetice prin folosirea unor noi echipamente performante. De asemenea, o investiţie de 335.000 euro va fi direcţionată pentru realizarea primei etape din reabilitarea spaţiilor tehnice în scopul optimizării proceselor de service şi mentenanţă, iar 240.000 de euro urmează să fie alocate pentru înlocuirea staţiei electrice existente ce alimentează întregul site.
Potrivit rezultatelor financiare preliminate, anul trecut compania a înregistrat un profit brut de 41,12 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 235,64 milioane lei. Datoriile totale ale societăţii se ridicau la 75,94 milioane lei iar creanţele la 221,1 milioane lei.
Zentiva este o companie farmaceutică internaţională, parte a Grupului sanofi-aventis, care se concentrează asupra dezvoltării, producerii şi comercializării de produse farmaceutice generice moderne de marcă.
Grupul Zentiva deţine unităţi de producţie în Cehia, Slovacia, România şi Turcia.
Acţionarii majoritari ai Zentiva SA sunt Venoma Holdings Limited Nicosia (50,98 la sută), alţi acţionari - 25,090 la sută şi Zentiva NV Amsterdam - 23,92 la sută. AGERPRES/(AS-Andreea Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...
Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră...
Zentiva, profit de aproape 20 de ori mai mare la nouă luni Bucureşti, 15 nov /Agerpres/ - Producătorul de farmaceutice Zentiva a realizat un profit net de 57,44 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, de circa 20 de ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul a ajuns la 3,21 milioane lei.
Zentiva România estimează că va exporta jumătate din producţie, în următorii cinci ani Producătorul de medicamente Zentiva România, deţinut de grupul farmaceutic Sanofi, estimează că volumul exporturilor va creşte în următorii cinci ani până la 50% din producţia locală, potrivit datelor prezentate marţi de conducerea companiei, cu ocazia marcării a 50 de ani de activitate.
Zentiva: profit de 21,24 milioane de lei şi afaceri de peste 139 milioane lei după primul semestru Compania farmaceutică Zentiva a încheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 21,240 milioane de lei, în scădere faţă de rezultatul raportat în perioada similară a anului trecut, de 30,508 milioane de lei, potrivit informaţiilor financiare ale companiei remise, marţi, Bursei de Valori Bucureşti...
Zentiva: Profit net de 3,2 milioane lei, de şapte ori mai mic la nouă luni Compania farmaceutică Zentiva SA Bucureşti a raportat un profit net de 3,219 milioane lei, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2009, în scădere de peste şapte ori faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).