Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de persoane, nemulţumite de greva medicilor
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de persoane care au avut nevoie de tratamente şi au apelat la serviciile cadrelor medicale din spitalele municipiului Târgu-Jiu şi-au manifestat, luni, nemulţumirea faţă de protestul medicilor.
O mare parte dintre persoanele care s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineţii la spital, în special cele vârstnice, au avut nevoie de tratamente superficiale sau intervenţii minore. Cu toate acestea, majoritatea au fost oprite la intrare de către paznicii unităţilor medicale şi le-a fost interzis accesul în spitale.

'Am venit de la 30 de km pentru un consult şi acum mi se spune că nu am voie să intru în spital. Mie nu mi-a zis nimeni că azi e grevă că nu aş fi venit, scuteam şi bani şi timp. Acum trebuie să mai vin o dată şi asta înseamnă alţi bani daţi pe transport şi alt timp pierdut. La noi nu se gândeşte nimeni că suntem bătrâni şi poate facem un sacrificiu să venim la control în Târgu-Jiu', a declarat unul dintre pacienţii care trebuia să fie consultat azi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu au încercat să îi calmeze pe oamenii veniţi pentru tratamente sau consultaţie, explicându-le că, pe perioada grevei, nu se ocupă decât de urgenţe şi i-au îndrumat către medicii de familie sau ambulatoriul de specialitate, cu toate că nici aici nu s-a lucrat.

Mulţi dintre participanţii la grevă au lăsat impresia că nu ştiu pentru ce protestează, aceştia neştiind ce să răspundă când au fost întrebaţi ce cereri au, invocând doar faptul că li s-a spus că salariile le vor fi diminuate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Iaşi: Grevă japoneză la UPU Cadrele medicale din Unitatea de Primire a a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi au declanşat, luni, un protest spontan din cauza nemulţumirilor salariale.
Cluj: Medicii de familie, în grevă japoneză Cluj-Napoca, 16 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din Cluj vor fi toată ziua de miercuri în grevă japoneză. Ei au decis să îşi consulte pacienţii purtând o banderolă albă pe braţ, în semn de protest faţă de prevederile noului contract cadru pentru anul în curs.
Gorj: Peste 1.000 de membri ai Sanitas au semnat pentru declanşarea protestelor din sistemul de sănătate Aproximativ 1.100 de salariaţi din sistemul de sănătate din Gorj, membri ai Sanitas, au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment programată în data de 25 noiembrie, dar şi pentru cea generală, din 28 noiembrie, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Gorj, Valentin Popa.
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...