Cele mai citite
 


8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr, probleme medicale reale, iar prejudiciul, numai la nivelul acestui judeţ, este de 8,2 milioane de euro, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Claudia Boghicevici.
'Dimensiunea fraudei de la Sibiu demonstrează că trebuie să demarăm urgent un control la nivel naţional. În urma reevaluărilor făcute de Comisia Superioară la Sibiu, a reieşit că în acest judeţ din 1.057 de persoane reevaluate, doar 140 persoane au în realitate un handicap. Prin urmare, au fost anulate 917 certificate de handicap. Din 732 persoane pensionate cu certificate de handicap, 679 persoane, adică 92,76%, nu prezentau niciun handicap şi le-au fost anulate certificatele de handicap. Ca să aveţi imaginea completă a fraudei din buget, adică din buzunarul fiecărui plătitor de taxe şi impozite locale, vă prezint şi cifrele prejudiciului estimat. Pentru cei 731 falşi pensionari cu handicap, noi toţi plătim aproximativ opt milioane de euro, adică drepturi şi prestaţii sociale, beneficii fiscale adunate în patru ani. Subliniez că prejudiciul estimat de 8,2 milioane de euro reprezintă drepturi şi facilităţi acordate ilegal din fondul bugetului de stat, unui procent de 4% din totalul persoanelor adulte cu handicap din judeţul Sibiu, adică cei pe care noi i-am reevaluat', a afirmat Boghicevici.
Ministrul Muncii a subliniat că, în perioada următoare, vor fi demarate controale la nivel naţional şi a atras atenţia că cei vinovaţi de situaţia existentă trebuie să plece.
'Această situaţie nu mai poate fi tolerată. Ceea ce am descoperit la Sibiu în urma controalelor arată că avem o gravă problemă de sistem şi un management defectuos la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie a Persoanelor cu Handicap. Vinovaţii trebuie să răspundă şi să plece, dacă nu vor gestiona direcţiile din teritoriu. Am stabilit ca în Planul Naţional de Control să începem verificările în judeţele Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea. Practic, nicio sesizare primită de la cetăţeni nu va rămâne uitată în sertare', a dat asigurări Claudia Boghicevici.
MMFPS anunţa, la finele lunii octombrie 2011, că personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul Primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...
Sulfina Barbu: Prejudiciul adus de certificatele de handicap false de la Sibiu este de 1 milion de euro Prejudiciul adus bugetului de stat prin eliberarea de certificate de handicap false este numai în judeţul Sibiu de un milion de euro, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu.
Mariana Câmpeanu: Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap va lucra pe noua procedură de evaluare din septembrie Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că în luna septembrie Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pentru cazurile din judeţul Sibiu, va începe să lucreze pe noua procedură de evaluare.
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...
Peste 400 de sibieni, cercetaţi pentru că ar fi obţinut fraudulos certificate de handicap Peste 400 de sibieni sunt cercetaţi de poliţie pentru fals şi uz de fals, în dosarul privind certificatele de handicap obţinute în mod fraudulos, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.