Cele mai citite
 


Autorităţile au semnat un contract pentru achiziţia a 44 autospeciale pentru situaţii de urgenţă
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile au semnat un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional prin care vor fi achiziţionate 44 de autospeciale pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 20,35 milioane lei, a anunţat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, într-o conferinţă de presă.
'Principala ţintă a Ministerului Dezvoltării este atragerea fondurilor europene. Vrem să aducem câţi mai mulţi bani în ţară. Valoarea totală a proiectului al cărui beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei se ridică la 20,35 milioane lei, iar valoarea totală eligibilă este de 16,4 milioane lei', a declarat Cristian Petrescu.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, perioada de implementare fiind de 27 de luni. Prin intermediul proiectului vor fi achiziţionate 44 de autospeciale, din care 16 ambulanţe de prim ajutor, două ambulanţe de terapie intensivă şi 26 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă.
'Obiectivul proiectului este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei. Este un salt tehnologic fantastic pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş atât din punctul de vedere al aparaturii cât şi pentru reducerea timpului de intervenţie', a declarat reprezentantul ISU Mureş, Mihai Damian.
Prin intermediul proiectului, timpul de intervenţie va fi micşorat cu trei minute în mediul urban şi şase minute în mediul rural. Numărul de ambulanţe va creşte de la 35 la 53 de bucăţi, cel al unităţilor mobile echipate pentru intervenţii de urgenţă pentru lucrul cu apă şi spumă de la 80 la 106.
Potrivit oficialului MDRT, în luna martie cererile de rambursare ale MDRT au totalizat 75 milioane euro. AGERPRES (AS - Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Gorj: ISU va beneficia de două autospeciale noi prin Programul Operaţional Regional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj va beneficia de două noi autovehicule moderne în urma unui proiect implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest Oltenia prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.