Cele mai citite
 


Cluj: Sistem de telemedicină în Penitenciarul Gherla
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele private de libertate vor beneficia de un sistem de telemedicină care permite acordarea de asistenţă medicală la distanţă.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, joi, printr-un comunicat de presă, că acest proiect pilot se va derula pe parcursul a şase luni în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciar Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
'Implementarea acestor metode moderne de medicină are ca scop eficientizarea actului medical şi optimizarea acordării asistenţei medicale pentru persoanele private de libertate, dar şi pentru personalul din sistemul penitenciar românesc. De asemenea, s-a avut în vedere reducerea cheltuielilor ocazionate de activităţile de tip medical, precum şi depăşirea impedimentelor legate de lipsa personalului de specialitate. La nivelul fiecărei unităţi implicate în acest proiect au fost stabilite echipe de implementare constituite din personal medical (medici şi asistenţi medicali) precum şi specialişti IT', a explicat, în comunicat, Dan Donciu.
Potrivit acestuia, aplicaţia de telemedicină permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă, din spital penitenciar, la distanţă, în unităţi penitenciare, fără a mai necesita transportul de urgenţă a pacientului, reducerea costurilor şi riscurilor generate de internările în alte reţele sanitare, creşterea standardelor de asistenţă medicală din sistem, similare cu cele din reţelele civile.AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul-pilot "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri Programul-pilot de tip "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri şi se va derula pe o perioadă de şase luni în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciar Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Cluj: Proiect pilot derulat din acest an de Spitalul Penitenciar Dej Spitalul Penitenciar din Dej va derula un proiect pilot, menit să optimizeze calitatea actului medical, care va fi preluat de celelalte cinci spitale similare din ţară.
Parteneriat pentru telemedicina de urgenţă Programul ''Respect pentru viaţă'', prin care România va beneficia de o reţea de asistenţă medicală de urgenţă la distanţă în 19 judeţe ale ţării, a fost lansat luni.
(Corespondenţă) Un proiect transfrontalier româno-sârb de utilizare a telemedicinei, prezentat ca exemplu de bune practici la Bruxelles Bruxelles, 16 mai - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Proiectul româno-sârb "Telediag", care implică utilizarea în comun a unui sistem unic de telemedicină ce le permite medicilor să ofere pacienţilor asistenţă medicală la distanţă, va fi prezentat luni, la Bruxelles, ca exemplu de cooperare...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.