Cele mai citite
 


Deputatul Petru Movilă susţine continuarea programului de vaccinare împotriva HPV
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Petru Movilă consideră că este nevoie de reluarea programului naţional de vaccinare împotriva HPV, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Movilă a înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii o listă cu propuneri şi sugestii rezultată în urma unor întâlniri cu specialiştii din domeniu.
'Din păcate, în fiecare an, 3.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar România ocupă un prim loc ruşinos în clasamentele europene în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin. De aceea, le încurajez pe ieşence, şi nu numai, să se sfătuiască cu medicul de familie despre modul în care această boală poate fi prevenită şi să consulte anual un medic specialist', a declarat deputatul PDL Petru Movilă, membru in Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.
Cancerul de col uterin este printre puţinele forme de cancer care pot fi prevenite prin vaccinarea împotriva HPV şi prin testul Babeş Papanicolau.
Parlamentarul PDL susţine seria de măsuri propuse de Ministerul Sănătăţii în vederea depistării precoce a cancerului de col uterin prin programul de screening, iar pe de altă parte vine cu o serie de propuneri pentru continuarea programului de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, propuneri care au fost dezbătute în cadrul unor întâlniri cu o serie de specialişti din cadrul Coaliţiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, entitate care se ocupă îndeaproape de acest subiect.
Una dintre cele mai importante concluzii ale dezbaterilor a fost aceea conform căreia Ministerul Sănătăţii ar trebui să susţină vaccinarea împotriva HPV pentru persoanele care solicită acest lucru. De asemenea, cel mai indicat ar fi ca vaccinarea să fie realizată de medicii de familie, ginecologi sau pediatri.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, entitate formată din societăţi medicale, asociaţii de pacienţi şi ONG-uri, depune eforturi pentru demararea de campanii de educare şi informare a femeilor din România cu privire la opţiunile pe care le au în lupta cu această boală, precum şi la riscurile pe care le implică.
În acest sens, Coaliţia desfăşoară o serie de acţiuni cu scopul de a le informa pe femeile din România despre prevenţia cancerului de col uterin.
La începutul acestui an, Coaliţia a realizat un manifest prin care solicită Ministerului Sănătăţii continuarea campaniei de vaccinare împotriva HPV şi derularea programului de screening.
'Întreruperea programului de vaccinare împotriva HPV nu este oportună, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească soluţii viabile pentru continuarea acestuia, atât pentru 2012, cât şi pentru anul 2013. Având în vedere contextul economic actual şi faptul că pentru acest an nu a fost alocat un buget pentru vaccinarea împotriva HPV, consider că Ministerul Sănătăţii ar trebui să găsească totuşi o soluţie de compromis pentru vaccinarea femeilor care solicită acest lucru', apreciază deputatul Petru Movilă.
În acest moment, în România există două subprograme de prevenire a cancerului de col uterin: subprogramul de profilaxie a cancerului de col uterin prin vaccinare HPV, care s-a derulat până în 2011 şi subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, pentru care a fost alocată finanţare şi care va fi implementat cel mai probabil începând din aprilie 2012, conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin încurajează Ministerul Sănătăţii să găsească soluţii viabile în acest an pentru a oferi femeilor posibilitatea să se vaccineze împotriva HPV. Mai mult, Coaliţia sprijină Ministerul în formarea unui grup de lucru format din experţi în domeniul sănătăţii publice pentru regândirea unui program de prevenţie a cancerului de col uterin prin implementarea de campanii de vaccinare anti-HPV şi derularea programului de screening./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Vaccinarea anti-HPV este recomandată de 94% dintre medicii de familie Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia îmbolnăvirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din întreaga ţară, se arată într-un comunicat de presă al SNMF.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Medici de familie: 6 femei mor zilnic în România de cancer de col uterin cancerul de col uterin este singurul tip de cancer care poate fi prevenit printr-un vaccin, însă România este în continuare fruntaşă atât în ceea ce priveşte incidenţa, cât şi mortalitatea, iar zilnic 6 femei pierd lupta cu această boală, a declarat marţi într-o conferinţă de presă medicul primar Cr...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine începerea campaniei naţionale de vaccinare Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine, într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES, preocuparea Ministerului Sănătăţii de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.