Cele mai citite
 


Hunedoara: Marş împotriva avortului, la Deva
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ o sută de persoane vor participa sâmbătă, 24 martie, la Deva, la un marş împotriva avortului organizat simultan în 20 de oraşe ale ţării de mai multe asociaţii neguvernamentale şi creştine din România, reprezentanţii acestora susţinând că aproape 8 milioane de copii au fost victime ale întreruperilor de sarcină, din 1990 până în prezent.
Acţiunea este intitulată 'Marşul pentru viaţă' şi îşi propune să conştientizeze opinia publică asupra pericolelor pe care le implică avortul, începând cu scăderea demografică şi până la problemele psihice pe care trebuie să le surmonteze femeile aflate în situaţia unei întreruperi de sarcină.
'Este un marş pentru copiii nenăscuţi. Suntem împotriva avortului şi dorim să conştientizăm oamenii despre problemele care pot apărea în urma unui avort', a declarat joi reprezentanta Asociaţiei 'Misiunea Ajutor pentru Femei', Rafila Crişan, organizatorul evenimentului în Deva.
Marşul din Deva va începe sâmbătă la ora 12,00, în faţa Primăriei Deva, traseul stabilit de organizatori incluzând zona pieţei agroalimentare, spitalul judeţean şi casa de cultură. În timpul manifestării vor fi distribuite pliante cu cerinţele participanţilor. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
Polonia: Manifestaţie în negru împotriva interzicerii totale a avortului Mii de persoane îmbrăcate în negru au manifestat sâmbătă în faţa Parlamentului din Polonia împotriva unei legi are interzice avortul în această ţară condusă de dreapta conservatoare catolică şi a cărei legislaţie era deja printre cele mai restrictive din Europa, a transmis AFP.
Mii de femei din Polonia, în grevă contra interzicerii cvasitotale a avortului Mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat luni la manifestaţii sub sloganul "grevă pentru femei", împotriva unui proiect de lege care interzice practic avortul în această ţară cu o legislaţie deja printre cele mai restrictive din Europa.
Irlanda adoptă o lege controversată asupra avortului în anumite cazuri Parlamentarii irlandezi au adoptat vineri, la scurt timp după miezul nopţii /joi 23.30 GMT/, o lege ce autorizează avortul în cazul când mama este în pericol, un text foarte controversat în această ţară cu tradiţie catolică puternică, potrivit televiziunii irlandeze RTE, informează AFP.
Ungurii împărţiţi în privinţa dreptului la avort Deşi jumătate dintre cetăţenii ungari susţin dreptul la viaţă al fetusului, cei mai mulţi nu doresc o înăsprire a legislaţiei privind avortul, relevă un sondaj de opinie publicat miercuri în cotidianul Nepszabadsag.