Cele mai citite
 


Judeţul Caraş-Severin are nevoie de zeci de medici
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul total de cadre medicale şi personal auxiliar sanitar, necesar pentru buna desfăşurare a actului medical, în Caraş-Severin, se ridică la 500.
Doar în ceea ce priveşte medicii, este nevoie de 44 de persoane, dintre care 15 sunt posturi unice, precum şi de 175 de asistenţi medicali, dintre care 50 sunt posturi unice.
La acestea se adaugă şi necesarul de personal auxiliar sanitar, respectiv infirmiere, îngrijitoare şi brancardieri. Pe acest segment au fost identificate 281 de posturi, din care 39 sunt posturi unice.
Pentru structurile de primiri urgenţe UPU - SMURD, au fost identificate ca necesar de posturi 17 pentru medici, 37 pentru asistenţi medicali şi zece pentru personalul auxiliar, ceea ce înseamnă un total de 64 de posturi, din care 31 ar fi unice.
Un caz special este cel al specialităţii ATI, care funcţionează în regim de avarie. Cei câţiva specialişti de aici sunt mai mult decât suprasolicitaţi.
'În Caraş-Severin nu se poate vorbi, totuşi, de un exod al medicilor spre ţări din Uniunea Europeană. Nu avem foarte mulţi medici care au plecat la muncă în străinătate. Mult mai mare este numărul asistenţilor medicali, dar şcolile de profil au reuşit, cât de cât să echilibreze situaţia', a declarat Dan Miloş, jurist la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, desfăşurată joi, la Reşiţa.
DSP Caraş-Severin a emis şi actul administrativ de constituire a comisiei de autorizare a SMURD în acest judeţ, avizat favorabil de către Ministerul Sănătăţii, prin subsecretarul de stat Raed Arafat. Aceasta se va deplasa în Caraş-Severin, în perioada 26-28 martie, pentru verificările legale ce se impun.
În aceeaşi şedinţă, subprefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Verindeanu, a atras atenţia că până când Consiliile locale nu vor rezolva problema cazării acestora, localităţile nu se vor face atractive pentru cadrele medicale. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Deficit de 500 de cadre medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are un deficit de personal de peste 500 de cadre, cele mai multe posturi libere fiind pentru asistenţi medicali, infirmiere şi îngrijitoare.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Caraş-Severin: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe solicită implicarea comunităţii în susţinerea bugetului unităţii medicale Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa este insuficient, managerul acestei unităţi spitaliceşti, Dumitru Secăşan, el solicitând implicarea comunităţii în susţinerea financiară a spitalului.
Caraş-Severin: UPU a SJU primeşte zilnic şapte-opt persoane muşcate de căpuşe Încălzirea vremii a favorizat apariţia căpuşelor, fapt pentru care, circa o sută de cărăşeni au fost muşcaţi şi au avut nevoie de asistenţă medicală în această primăvară, la UPU a SJU din Reşiţa fiind înregistrate în medie şapte-opt cazuri.
Caraş-Severin: A crescut numărul persoanelor care au ajuns la UPU din cauza consumului de droguri Numărul persoanelor din Caraş-Severin care au ajuns la Serviciul de urgenţe din cauza consumului de droguri a crescut semnificativ în primele 11 luni ale anului 2015.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...