Cele mai citite
 


MB: numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în ultimii 10 ani, alcoolul fiind principala cauză
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de boli hepatice a crescut cu 25% în Marea Britanie în ultimul deceniu, creştere legată în primul rând de consumul de alcool şi care afectează adesea persoane tinere, potrivit unui studiu publicat joi, citat de AFP.
Potrivit studiului realizat de NHS, serviciul public de sănătate din Marea Britanie, care s-a desfăşurat între anii 2001-2009, 90% din britanicii care suferă de boli de ficat au mai puţin de 70 de ani, mulţi dintre aceştia având doar 40 de ani.

În 2009, în Marea Britanie, ţară cunoscută pentru 'binge drinking' (consum foarte ridicat de alcool într-o perioadă scurtă de timp), în special în rândul tinerilor, s-au înregistrat 11.575 de decese din cauza unei boli hepatice, faţă de 9.231 în 2001. Alcoolul a fost identificat drept cauză principală pentru mai mult de 37% din aceste decese, urmat de obezitate şi hepatită.

Această creştere vine în contrast cu declinul din ultimii ani al altor boli mortale, precum cele cardiace.

Un alt studiu publicat în luna decembrie arată o creştere cu 60% a incidenţei bolilor hepatice cauzate de consumul de alcool în rândul tinerilor. 'Aceste cifre ne amintesc de ravagiile care pot fi cauzate de băutul şi mâncatul în exces, ravagii care pot fi prevenite', a subliniat un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii.

Premierul britanic David Cameron a anunţat în luna februarie că guvernul său va adopta noi măsuri pentru combaterea consumului excesiv de alcool, care costă NHS 'aproape 3 miliarde' de lire sterline pe an.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Alcoolul şi dragostea au aproape acelaşi efect asupra creierului (studiu) Dragostea şi consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) şi publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
CELE MAI RASPANDITE AFECTIUNI ALE FICATULUI Transformarea societatii romane intr-una de consum intens, stresul zilnic, alimentatia bogata in fast-food si saraca in fructe si legume proaspete, lipsa efortului fizic de orice fel, a schimbat destul de mult patologia digestiva in ceea ce priveste frecventa, varsta de aparitie si severitatea...
Primele semne ale unui ficat cu probleme Chiar daca sarbatorile au trecut, alimentatia de sarbatori bogata in grasimi si zaharuri isi lasa inevitabil urmele in noul an, iar ficatul este primul care avertizeaza aparitia unei probleme. Desi este considerat “un organ tacut“ care nu produce simptome evidente, exista cateva semnale care...