Cele mai citite
 


Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
'Trebuie să sporim puterea organismelor de control în sistemul de asistenţă socială. Asistenţa socială în România a fost de prea multă vreme o fabrică de scutiri pentru nemuncă. Am ajuns să avem comune întregi de nevăzători, care conduc maşini, să avem beneficiari de venit minim garantat care au case, maşini de lux. Pentru a elimina risipa şi frauda din sistem, este obligatoru să întărim instituţiile de control. Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială are acum o componentă puternică de control şi verificare. Din acest moment, Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este pregătită să lucreze în regim de urgenţă. Vom trece la un plan de control în întreaga ţară pentru a depista toate persoanele cu certificate de handicap false. Vrem ca prin modificarea Ordonanţei 84 din 2010, care se află acum în aprobare în Parlament, să suplimentăm numărul membrilor Comisiei Superioare cu personal din cadrul Ministerului Muncii. Vor fi create două departamente: unul pentru soluţionarea contestaţiilor şi unul pentru control. Pentru aceste departamente, suplimentăm cu patru posturi de medici această componentă', a menţionat Boghicevici.
MMFPS anunţa, la finele lunii octombrie 2011, că personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a efectuat o acţiune de control pentru verificarea condiţiilor de încadrare în grad şi tip de handicap de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Sibiu.
Conform rezultatelor finale ale controalelor, din numărul total al persoanelor posesoare de certificate de încadrare în grad de handicap convocate pentru reevaluare, respectiv 1.602, s-au prezentat 68%, adică 1.087 persoane. În urma reevaluărilor, au fost emise 1.057 de decizii ale Comisiei Superioare, după cum urmează: 917 decizii de anulare a încadrării în grad de handicap, 44 de menţinere şi 96 de încadrare corespunzătoare.Z
Din totalul celor 917 persoane reevaluate cărora le-au fost anulate certificatele medicale s-au identificat două mari categorii de afecţiuni medicale: afecţiuni respiratorii (634 cazuri) şi retard mental (168 cazuri).
În perioada 2005-2010, numărul persoanelor adulte cu handicap neinstituţionalizate din judeţul Sibiu a ajuns la peste 20.000. În alte judeţe cu populaţie dublă faţă de judeţul Sibiu, există, în medie, un număr de 13.000-14.000 persoane adulte cu handicap.AGERPRES (A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...
Sulfina Barbu: Prejudiciul adus de certificatele de handicap false de la Sibiu este de 1 milion de euro Prejudiciul adus bugetului de stat prin eliberarea de certificate de handicap false este numai în judeţul Sibiu de un milion de euro, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu.
Mariana Câmpeanu: Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap va lucra pe noua procedură de evaluare din septembrie Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că în luna septembrie Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pentru cazurile din judeţul Sibiu, va începe să lucreze pe noua procedură de evaluare.
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...