Cele mai citite
 


Proceduri speciale pentru achiziţionarea unor medicamente utilizate în tratamentul unor afecţiuni oncologice
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 27 de substanţe active care se regăsesc în medicamentele utilizate pentru tratamentul unor afecţiuni oncologice vor fi achiziţionate, în perioada următoare, de către SC Antibiotice Iaşi SA şi SC Unifarm SA, prin proceduri speciale informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Acestea fac parte din protocoalele terapeutice oncologice, dar au un preţ foarte mic şi nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creând disfuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament.
Ministerului Sănătăţii a finalizat necesarul, pentru un an, a acestor produse ieftine, care nu se găsesc pe piaţa românească.
Datele au fost raportate direcţiilor de sănătate publică de către toate unităţile sanitare şi institutele naţionale specializate sau care au secţii unde sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni oncologice.
În baza solicitărilor asumate de către unităţile sanitare, cele două societăţi comerciale vor demara procedurile speciale de achiziţie şi vor încheia contracte de furnizare cu fiecare unitate medicală în parte.
La nivel naţional, din aproximativ 1.400.000 comprimate sau flacoane cu soluţii injectabile necesare, cele mai solicitate sunt substanţele utilizate în tratamentul tulburărilor acute sau cronice care răspund la tratament anti-inflamator şi imunosupresor ca, de exemplu, dexamethasone (406 924 flacoane de diverse cantităţi).
Solicitări semnificative sunt şi pentru comprimate utilizate în tratamentul leucemiilor, ca de exemplu mercaptopurinum (135 000 comprimate), pentru substanţe utilizate în tratamentul tumorilor solide în stadiu avansat, boala Hodgkin ca de exemplu ciclofosfamida (129 291 flacoane) sau pentru soluţii necesare în tratamentul cancerului de sân cum este cazul methotrexanum (120 117 flacoane)./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS va încheia protocoale de colaborare pentru achiziţia medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii va încheia un protocol de colaborare cu SC Antibiotice SA Iaşi şi cu CN Unifarm SA pentru achiziţia medicamentelor oncologice care nu se găsesc pe piaţa românească, asftel încât să poată fi eliminate disfuncţionalităţile în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice, informează...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Profitul net al companiei Antibiotice Iaşi a scăzut la 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015 Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015, în scădere faţă de nivelul de 18,29 milioane lei din perioada similară a anului trecut, dar peste nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli prevăzut pentru acest an - de...
Profit net de 7,1 milioane de lei la Antibiotoce Iaşi în T1, cu 18% peste cel din T1 2015 Antibiotice Iaşi a obţinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 7,1 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 39% peste cel bugetat, reiese dintr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturile scăzute, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis duminică AGERPRES.