Cele mai citite
 


Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean
vineri, 23 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Preşedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat joi într-o conferinţă de presă că în dotarea spitalului au intrat unele aparate care lipseau, precum aparatul mobil de radiologie, EKG portabil sau sistem de încălzire externă a pacientului. Csehi a subliniat că secţia de ATI este un element cheie al fiecărui spital, întrucât pacienţii internaţi aici sunt la limita dintre viaţă şi moarte, iar pentru salvarea de vieţi omeneşti este nevoie şi de aparatură modernă.
Directorul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a afirmat că prin achiziţionarea acestor aparate se vor evita unele situaţii dramatice. Din cauza insuficienţei aparatelor de ventilaţie mecanică au fost situaţii extreme când medicii trebuiau să decidă ce pacienţi să fie intubaţi.
În 2011 Spitalul a achiziţionat aparatură medicală de peste 5 milioane de lei, valoarea dotărilor de la secţia ATI fiind de 1,3 milioane lei.
Printre aparatele noi se numără un fibrobronhoscop adulţi şi copii, trei infuzomate, 20 injectomate, 16 monitoare funcţii vitale, o staţie monitorizare, un monitor funcţii vitale transport, două pompe nutriţie enterală, trei aparate ventilaţie adulţi şi copii, un aparat ventilaţie transport, trei aspiratoare chirurgicale, un defibrilator cardiac cu stimulator extern, EKG portabil, cinci laringoscoape, un sistem de încălzire externă a pacientului, un sistem de intubaţie dificilă şi un aparat radiologie mobil. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Satu Mare: Peste 2 milioane lei pentru Spitalul Judeţean Ministerul Sănătăţii a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi pentru modernizarea unor săli de la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Gorj: Aproximativ 350.000 de lei, investiţi pentru renovarea Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi inaugurată în perioada următoare, după ce a fost modernizată în totalitate, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al unităţii, Vasile Stănculete.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.